30 januari 2016

Rosor


Mitt i bästa tulpantiden måste jag bara visa mina vita rosor. De har stått lika vackra i flera veckor nu.


Förr så var rosor svåra att hålla fräscha, åtminstone några av dem nickade direkt och gick inte att rädda hur man än skar och använde hett vatten. Är de behandlade nu eller är det härdigare sorter? Tulpaner i all ära men rosor är alltid rosor!

Må så gott.

12 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Vilka fantastiska rosor!
Jag tror att man lärt sig transportera rosor bättre än tidigare och så odlar man väldiga massor i både Sydamerika och Afrika och dom odlas på friland och då blir rosorna starkare och bättre än växthusodlade. Säger Peter, Omgivningen, som har varit i branschen. Kan det vara så, tro?! Bra och trevligt är det i alla fall!
Agneta kram

Ezter sa...

De är jättefina! Jag tycker det är olika från gång till gång med rosor! Fick en bild från en kompis igår. Vi var hos dem för tre veckor sen och hade en bukett rosor med. Nu hade hon fotograferat dem för att visa att de är lika fina än!

Huset bakom lindarna sa...

Då kanske man skulle unna sig en bukett rosor säger jag som inte ens har köpt tulpaner än i år!? Dock blev det två fina rosa våreld i går för de vet jag att de håller sig fina läääänge....
Ha en fin helg! Hoppas det snart har blåst färdigt för den här gången!
Kram/Finas mammis

lisashus sa...

Underbara rosor, och rosor är ju alltid rosor! Vilken tur du har haft att få dem att slå ut dessutom! Denna tid är ju inte alltid så lätt att få dem att trivas!
Tror jag ska satsa på en sån bukett nästa gång!
Ha en fortsatt skön helg!
Kram
LIsa

G:a Affären sa...

Nu har tulpanbuketterna löst av varandra så det är kanske dags att unna sig några rosor. De är ju så vackra och då får de gärna vara som dina, vackra och stå sig länge!

Önskar dig en trivsam helg!
Kramar /Cia

Unknown sa...

Fina!!! :-)

Vardag och flärd sa...

Det måste vara något speciellt med rosor nu, de är säkert preparerade! Jag satte in vita rosor dagen före nyårsafton och de står fina fortfarande. Otroligt - men sant!
Ha en fin lördag, vännen!
Kramar Eva

Annica sa...

Underbart att få njuta av dem så länge! Jag har märkt att Coops fairtrade-rosor håller sig särskilt länge, det kanske är så att de är preparerade...

Önskar Dej en fin start på nya veckan!
/Annica

Blommiga Rutan sa...

God kväll

Vilka ljuvliga rosor! Tycker att det är väldigt olika hur länge de står, ibland ett par veckor och ibland nickar dom efter några dagar. Är kanske tur eller otur vilka exemlpar man fått?
Ja, vackra är dom ivajefall dina, underbar färg! Tror att dom håller sig bättre när dom inte är så "långskaftade", inte så lång stjälk att dra vatten igenom. Tycker också för den delen att det är mycket finare med lägre buketter.

Skön söndagskväll till dig
Kram Anncathrine

Steekjes en Stygn sa...

Tycker att det beror lite på tur hur rosorna håller sig. Men dina är jättefina. Hoppas du får behålla dem ett tag till.
Kram
Anje

EgenLya sa...

Åh vilka fantastiska rosor <3

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Nydelige ! Klem