1 februari 2016

Vintervitaminer


Alla sorters citrus gillar jag skarpt, främst apelsiner och grapefrukt. Att toppa den vanliga frukosten med en halv blodgrape den här tiden på året är en lyx som jag unnar mig. Bara att se den där på tallriken ger mig extravitaminer! Jag har tid att äta min frukost i lugn och ro varje morgon. Jag dukar fint och tänder ett ljus och ger mig själv guldkant på vardagen.


Jag är morgonpigg och kan sitta hur länge som helst vid frukostbordet. Bläddra i en tidning, kanske komma på ett ord i det svåra korsordet, slölyssna på radion, ta lite mer te... och i lugn och ro få bestämma hur just den här dagen ska bli. Att ha tid på morgonen är härligt. Jag älskar mitt pensionärsliv!

Och tänk... februari börjar idag! Bara det ger ett extra vitamintillskott. Ett steg närmare våren, hurra!

Må så gott och ge februari en god start!

17 kommentarer:

G:a Affären sa...

Här är det ännu en som är morgonpigg men vanligtvis har jag rätt så bråttom
på morgonen. Men, nu är jag sjukskriven tre veckor framåt!
Min rygg och höft är inte alls bra...
Så fint du fotat grapefrukten, när jag ser den förbereder sig min mun på
något syrligt. Tänk så ögonen kan lura hjärnan!
Kul att du tyckte om kaminen! Den är gammal, upputsad och belagd med
eldfast bruk på insidan. Och jag hade turen att få den hemkörd och uppsatt!
Annars hade det aldrig gått.

Ja nu går vi in i februari och det blir lite ljusare varje dag.
Önskar dig också en god start på nya månaden!
Kramar /Cia

Huset bakom lindarna sa...

Jag är också en themänniska på morgonen. Och jag surar för jag glömde köpa apelsiner sist jag veckohandlade. De är ju som finast nu. Men det blir förmodligen en tur in till stan idag igen för att köpa ny tvättmaskin! När vi äntligen fått ordning på vattnet och börjar beta av tvätthögarna, då pajar tvättmaskinen! En olycka kommer sällan ensam. Och du. Jag älskar också pensionärslivet!
Ha en fin måndag!
Kram/Finas mammis

Ezter sa...

Så gott med Grape. Länge sen jag åt nu, innan åt jag en halv om dagen!

Margareta sa...

Såå gott det ser ut.Säkerligen behövs alla vitaminer man kommer över nu. Din morgon låter så behaglig.Bra start på dagen.
Och så härligt att dagen längt sig en timme på eftermiddan under januari.
Hoppas på en ljus februari,med soliga dagar.
Ha det så gott!
Kram Margareta

Snäckskalsdalen. sa...

Jag önskar så att jag var i alla fall lite morgonpigg. Det är en egenskap som helt saknas hos mig. Nattmänniska är jag. Och frukost har jag alltid haft svårt för, dom flesta andra säger som du och älskar långa frukostar, nix, inte jag. Men ensam, det är det bästa att vara. Min man och jag har aldrig ätit frukost tillsammans, jag frågade honom just och han såg frågande ut, nej, aldrig, sa han, bara när vi varit på semester! Helt otroligt. Samma var det med mina föräldrar! Jag minns att min mamma en gång sa, "att det hände nåt märkligt idag, pappa och jag pratade med varandra i morse"! Du verkar också verkligen njuta av att äta din frukost själv och tänka och göra hur och vad du vill, visst är det skönt! Man samlar sig lite!
Din grapefrukt ser ut som en sol som sänker sig mot horisonten i kvällningen, härlig! Och nyttig!
Kramar

Meta sa...

Ja men så läskande det ser ut. Borde nog ha i mig en massa av den varan just nu för jag trynar kudden hela dagen lång.
Ha det gott och njut vårvintern
Kram Meta

lisashus sa...

Hela ditt inlägg idag gör att man får en riktig vitaminkick och det vattnas verkligen i munnen! Så läckert du har fotat, och så sant det du säjer att morgonen är en härlig stund, att få ta sej tid att njuta just då! Så klokt och så skönt!
Önskar dej en härlig fortsättning på måndagen och en fin start på februari!
Kramar
Lisa

House and Garden by Bia sa...

Det låter bra med att börja dagen "långsamt"...ingen stress där inte, hihi...bra tycker jag ;)....grape är både gott och nyttigt. Oftast sover jag över frukosten...är mer en kvällsmänniska ;)...tur att man är olika ;))
Hoppas du har det bra så här i början på febr.
Kram bia

Min soltrappa sa...

Vad underbart att höra! Det är sann lycka att vara nöjd med sitt liv mitt i vardagen - det är ju precis vad livet mest består av. Å´ som du säger; februari i sig är rena vitaminkicken med ljuset som så märkbart är i antågande.
Önskar dig en riktigt fin vecka!
Kram Mia

Isas Trädgård sa...

Så härligt det låter med en långsam start på dagen och sedan känna in vad du vill göra med den. Har sovmorgon på tisdagarna och jag njuter i fulla drag av att tassa upp till ett tyst hus och ha hela förmiddagen för mig själv.
Härligt att vi kommit så långt som till februari och tänk i dag var det ljust ända till kl. 16.30 - underbart !
Ha det så gott !
Kram/Isa

Lena sa...

Det är så en frukost ska vara! Lediga dagar äter jag frukost länge.... Läcker grapefrukt! De vitaminerna behövs verkligen i dessa tider.
Sköt om dig!
Kram Lena

Vardag och flärd sa...

Härligt med en lång frukost i lugn och ro! Jag går upp extra tidigt när jag jobbar för att få min frukosttid, viktigaste tiden på dagen för att sedan orka med ett högt tempo. Och likväl kan jag längta till sängdags, är riktigt kvällstrött.
Ha en fin vecka!
Kramar Eva

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Det høres ut som en perfekt morgen for meg . Det skal jeg begynne med gså , for jeg bare haster meg igjennom frokosten , enda jeg har god tid . Takk for at du minner meg på det ! Nydelg bilde av grapen ! Jeg elsker appelsinene som er nå , de er gode og søte . Fin ny Februaruke til deg ! Klem

Steekjes en Stygn sa...

Lite yoghurt, frukt, tidningen , nypressad apelsinsaft och en stor balja med te så börjar dagen. För det mesta ganska tidigt. Tycker också att dagen ska börja på det viset. Din grape ser så gott ut. Och visst är det skönt att vara pensionär och unna sig detta.
Kram
Anje

Merja sa...

Grapefrukt har jag inte provat,men apelsiner är min favorit frukt. Skönt att höra att du trivs:)
Önskar dig en bra fortsättning på veckan!

Erikslundsliv sa...

Härligt med guldkant på tillvaron och få njuta länge av frukosten i lugn och ro!
Blodgrape är ju så gott och nu här på hotellet på Gran Canaria är de extra goda!
Ha det fint så ses vi snart!
Kram, Ann

A House With A View sa...

Så himla mysigt med sådana morgnar! Avundsvärt, önskar jag kunde ha det så varje morgon. Så kul att du kan unna dig sådana sköna frukostar, underbart!! Jag passar på att njuta helgmorgnarna med extra god frukost framför nyhets-TV:n, härligt!

Kramar aka