10 mars 2016

Man kan väl ändra sig!


Den har stått där på sovrumshyllan och väntat hela vintern men jag har stått emot att glänta på locket. Lovade ju förra året att inte förså mer än en sort...


Ändå har jag ett sånt sug efter att fröa den här tiden. Har egentligen inte plats. Försöker intala mig att det finns plantor att köpa... sen. Men det är nu jag vill börja planeringen för balkongsäsongen! Jag vill ha besvär med såjord, försiktig vattning och omskolning!


Under tiden jag väntar på fröna jag beställde häromdagen så pysslar jag med basilikan och rosmarinen som redan står i fönstret.


Fast rosmarinen har jag köpt förstås. Den doftar underbart när jag sätter näsan i den. Och ger mig ännu mer längtan och lust att pyssla med jord och fröer. Och jag visste innerst inne att det kommer att bli trängsel i fönstren även i år.

Våren har allt sina längtor...

13 kommentarer:

Ezter sa...

Det gör väl ingenting att det blir trängsel! Blir du glad av det, så är det det bästa du kan göra!

Meta sa...

Tänk att det är lika varje år (hos mig i alla fall) ska inte så har inte plats......Vad gör man jod å tränger ihop så mycket det bara går på både höjd och bredd för att få plats till lite i alla fall. Nu har det kommit några tagetes i en kruka( hur det ska gå när de ska omskolas ja det vet jag inte)Förra året stod de i växthuset men jag undrar om det blir så varmt i år ..Det är mycket senare i år.
Idag blir det en tur till kolonin hoppas på fika ute det första för året i så fall.( ja men visst måste vi fixa en träff då)
Ha ett fint slut på veckan
Kram Meta

MårsArt sa...

Det är väl inte konstigt att du längtar efter att sätta igång med att så och pyssla om det som växer. Ett skapande på sitt sätt och helt säkert bra för själen. Den måste ju också ha sitt, eller hur.
Fortsätt med det som innebär glädje för dig!
Kram
Agneta

House and Garden by Bia sa...

Tänk att jag sällan sår, ibland har jag sått lite grönsaker vid torpet, där vi alltid har ett potatisland...då brukar vi spara några fåror och så lite, men nu var det ett par år sedan. Visst är det härligt när solen skiner på våren, man blir så glad ;))....tyvärr kan jag inte njuta av den så mycket idag, för vi ska helghandla...och även åka till Blomsterlandet och se om det finns några vårblommor ;))
Ha det gott !
Kram

lisashus sa...

Ja, våren har verkligen sina längtor och att så och att få se hur det spirar, även om det fortfarande är kallt och vintrigt ute, ja....då längtar man mera än nånsin efter detta spirande!
Så jag förstår dej så väl! Så fint det har börjat spira redan - så härligt!

Jag måste nog ta mej en tur till plantskolan och se om det finns något man kan köpa redan! Rosmarin är alltid ett måste och den passar så fint i planteringar med annat!
Fortsatt lycka med ditt sående och spirande!
Kramar
Lisa

Erikslundsliv sa...

Ja, nu börjar man längta på allvar efter vår och lite trädgårdsfix.
Jag köpte en rosmarin jag med häromveckan. Den doftar underbart och är väldigt törstig i mitt kök där det eldas i spisen titt som tätt.
Den får flytta ut i sommar, men det är ju länge dit förstås... Suck...
Ha en fin helg!
Kram, Ann

Vardag och flärd sa...

Har man tidigare sått och odlat vill man gärna fortsätta att dra upp sina plantor från frön, det hör till när man är en älskare av det som växer. Skulle du få för många plantor och inte får plats kan du ge bort och göra någon lycklig.
Dina basilikaplantor ser väldigt fina ut, de får säkert den bästa omvårdnad. Och rosmarinen är kompakt och fin, måste själv inhandla en.
Ha en fin helg, vännen!
Kramar Eva

Huset bakom lindarna sa...

Visst är det så, jag känner igen mej i dig. Jag hade också bestämt mej för att i år skulle jag inte ha så många små plantor i mitt beskydd, för visst är de som ens små bebisar! Men nu står jag där med fem tomatplantor och lobelian har börjat gro och jag samlar toarullar till försådd av luktärtorna!
Lycka till med dina bebisar!
Kram/Finas mammis

Eleonora sa...

Ja med din läggning förstår jag att egna plantor är lockande att driva. Så fint du kommer att få på din balkong - nästan allt blir väl egen odling?

Ha det gott och hoppas att vi snart kan få göra balkongdebut i solsken.
Kram
Eleonora

Lena sa...

Vilken fin basilika du har!
Självklart "måste" man odla när vårsolen tittar fram. Det går bara inte att låta bli ;)
Trevlig helg!
Kram Lena

Snäckskalsdalen. sa...

Det är märkligt det där med viljan att vilja så, det måste vara något ursprungligt, överlevnadsrelaterat. Jag hoppar i år, men då såg jag att Omgivningen raskt har hoppat in och börjat så! Bra!
Så den var bra, the Danish Girl, ja, man har ju hört att den ska vara det och roligt med en recension härifrån!
Får satsa på den, lagom när man är axelförhindrad att göra stordåd!
Agneta kram

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Ja jeg også har det sånn. Prøver å vente litt til , men et er rett før nå . Jeg var så heldig å vinne Femøring kottar av Huset bakom linarna , så de og avleggere av Pelargoniene tar masse plass, men så koselig ! God kveld til deg ! Klem

G:a Affären sa...

Så söt liten resväska!
Det är något speciellt att varsamt få stoppa ner fröer
i jorden och sedan vänta på de första hjärtbladen.

Lycka till med sådderna!
Kramar/Cia