15 juli 2016

Säsongens första...


... kantarellmacka har avnjutits! Den första är alltid godast tycker jag. Lättplockade är de också de små rackarna, inga gula löv som förvirrar och gömmer dem. De lyser lång väg... om man bara vet var de brukar växa vill säga! Jag smörsteker dem, saltar lätt och lägger på rostat bröd. Extra gott blir det med lite färsk timjan ovanpå.

Så ta en tur ut i skogen och kantarellspana. Kanske ni hittar så det räcker till en macka... eller två?

Trevlig helg och lycka till!

13 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Oj så gott! Timjan ska jag testa när jag nu hittar någon svamp. För det ska tydligen finnas en del. ha en bra dag! Kraaam Pia

Merja sa...

Så himla gott! Med timjan... min favorit krydda. Det måste jag prova:) Vi är bortskämda med nyplockade kantareller. Min mamma och hennes sambo älskar att gå i skogen och kommer ofta med svamp och då är dom rensade oxå. Guld värt!!
Ha det gott!

lisashus sa...

Full fart på kantarellerna nu! Vilken lycka det är att bara hitta dem för att inte tala om att ÄTA dem! Härliga tider nu med alla skördar av olika slag. Antar att du ändå kan se Ernsts program! Se och njut och ha det fortsatt gott! Kram
Lisa

lisashus sa...

Full fart på kantarellerna nu! Vilken lycka det är att bara hitta dem för att inte tala om att ÄTA dem! Härliga tider nu med alla skördar av olika slag. Antar att du ändå kan se Ernsts program! Se och njut och ha det fortsatt gott! Kram
Lisa

Meta sa...

Det ser allt bra mumsigt ut. jag går vackert till torget när jag vill plocka dom haha. Har inga bra ställen här nere.
Ha nu en fin fredag
kram Meta

Snäckskalsdalen. sa...

Japp, jag har nog tagit den där turen ett par gånger redan och det är ju som att vinna på lotteri (tror jag, jag har inte vunnit så mycket att det stör, så att säga) när man hittar sådana där gula plättar i skogen! Man blir som tokig, jag tycker det är så roligt att plocka dom och göra dom i ordning och äta. Ska testa med timjan på, det var en bra idé, det har jag aldrig tidigare prövat, verkar urgott, för bara timjan är gott i sig!
Mumsigt!
Kramar

Blommiga Rutan sa...

Mmmmm, det där är något av det godaste man kan äta. Får nog bli en tur ut i skogen imorgon.

Fin helg till dig också, trots allt otäckt och ofattbart som händer i vår värld.

Kramar Anncathrine

Vardag och flärd sa...

Att plocka kantareller är även en njutning för själen, jag älskar det! Sommarkantareller brukar jag aldrig hitta här men nu hoppas jag på höstkantarellerna för regnet lär ju fortsätta en tid till.
Önskar dig en trivsam helg, vännen!
Kramar Eva

Jord under naglarna sa...

Å, lyxmacka! Här ikring växer det inte så många gula kantareller, men jag vet att längre bort brukar de hittas, de små gula!

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Det så kjempe godt ut ! God lørdags kveld til deg ! Klem

A House With A View sa...

Men åh vad himla gott!! Jag har turen att ha kantareller på tomten, måste checka om de kommit. Jag brukar vänta ett tag till de hunnit växa på sig, jag riskera ju inte att någon annan hinner före :)

Ha det så fint!

Kramar aka

majamyra | It´s all about the details sa...

åh, det är så magiskt gott! Idag plockar familjen svamp hörde jag...ska bli gott att få sig några kantareller när man jobbat klart.
Mysig blogg du har!

Rosa i huset i vitt sa...

Gott gott
kram Rosa