22 september 2016

Än blommar det


Än blommar det på balkongen och skulpturflickan, som egentligen heter Påskliljan, borde här kallas Petunia. Hon har haft sin plats på potatislådan ett tag och nu håller hon på att bli invävd bland grenarna till minipetunian "Kabloom Deep Pink".  En så tacksam sort!


Jag har visat dem förut, både blomman och flickan, men tycker de är så fina tillsammans och förtjänar att visas igen. Nu sjunger blomsterprakten på sista versen och snart är det dags att vinterboa balkongen. Lite vemodigt... men allt har ju sin tid.

Ha en fin kväll och en trevlig helg. Den sista i september...

7 kommentarer:

Meta sa...

Så fin bilden år på blomman och flickan. Ja det är bäst att skaffa många så fina bilder på näthinnan tills den gråa hösten drar in. Någon vecka till sen flyttar jag hem lite sorgsen är jag allt, det är så fritt och skönt att bo här.
Ha ett gott slut på veckan och en fin helg
Kram Meta

Ezter sa...

Det ser fint ut :) Somrigt!

Rosor och ruiner sa...

Verkligen fint stilleben, med blomman och flickan! Och vad fräsch din sufinia/petunia (?) är ännu, min ser rätt risig ut nu, men så har det ju varit så torrt och blåsigt, och jag har väl glömt att vattna den någon dag...

Önskar dig en trevlig helg!
Kram Gunilla

Vardag och flärd sa...

Så fräscha de ser ut, både flickan och petunian, man kan tro det är mitt i sommaren!
Vemod ... kanske lite men jag älskar hösten och i år har vi haft en alldeles underbar september. När höststormarna sätter igång är jag inte lika förtjust förstås.
Ha ett fint veckoslut, vännen!
Kramar Eva

lisashus sa...

Åh, så härligt det blommar på din balkong! Lilla "Påskliljan" är min favorit, har ju en nästan likadan.
Det verkar som balkongblommorna ger sista rycket nu och man näns ju inte slänga dem när det blommar så fint!
Fin fredag och helg till dej!
Kramar
Lisa

Erikslundsliv sa...

Fint med flickan i petunian! Jag köpte några ljung idag så nu får det snart bli inflytt för pelargonerna. I alla fall för de som står ute, de på verandan klarar sig ett tag till och de blommar så fint än så det är synd att höststäda bort dem redan.
Trevlig helg!
Kram, Ann

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Så nydelig , både jenta og blomstene ! Klem