5 juli 2017

Cykeltur i motvind


Jag tog med kameran på cykelturen häromdagen. Det var en strålande sommardag men det blåste... som vanligt.


Jag smet in på en liten grusväg och hamnade här... precis lagom till förmiddagskaffet! Här bor en av döttrarna och jag har visat bilder från hennes paradis tidigare.


Var man än tittar så ser man lador och förråd av alla de slag. Det blev ingen bild idag på fåren och hästarna som betar i hagarna runt om. De bor mitt i en idyll!


Titta bara på den gamla bagarstugan inbäddad av prästkragar!


Snart slår riddarsporrarna ut.


Sen cyklade jag hem igen... i motvind förstås!

Idag är det återigen vackert väder och dagens cykeltur blir nog ganska lika, förutom kaffepausen som ska intas på annat ställe. Igår plockade jag de första kantarellerna som precis räckte till en omelett. Tar med mig svampkorgen... ifall jag dyker in i skogen igen.

Ta hand om er och njut av sommaren, med eller utan motvind!

8 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

De bor så fint. Och min favoritkaka blev du serverad! Motvind, ja, det har man väl alltid, vinden vänder ju efter hur man cyklar. Konstigt det där ;) Önskar dig också en fin sommar!

lisashus sa...

Motvind är inte kul när man cyklar och blåser verkar det göra jämt denna sommar! Vilken härlig belöning efter motvinden! Din dotter bor verkligen i ett paradis och så härligt att ha cykelavstånd till allt detta vackra! Något annat som slår mej är själva ljuset i Dalom -det är speciellt, färgerna är så mättade och skuggorna så skarpa. Vet att jag målade motiv från trakterna kring Siljan en gång och ser samma fenomen i dina foton här!
Ha en härlig fortsättning på dagen!
Kramar
Lisa

Vardag och flärd sa...

Det är verkligen ett paradis hos din dotter! Gott att du kan cykla till dem. Jag har inte haft en tanke på att cykla en senaste tiden, har varit full storm här.
Jag har hört flera som hittat kantareller men här finns inga, det är alldeles för torrt. Nu ska det visst komma regn i helgen och kommer det tillräckligt kanske kantarellerna kommer också.
Ha det nu fortsatt fint!
Kramar Eva

Rosor och ruiner sa...

Tänk att det alltid skall vara motvind när man cyklar!? Här blåser det också jämnt, och blåst är inte mitt favoritväder om man säger så... älskar när det är lugnt och stilla, tyvärr alltför sällan men det kanske är därför man njuter extra mycket då!
Din dotter bor verkligen idylliskt!!

Må gott i svampskogen!
Kram Gunilla

Maggan sa...

Så otroligt idylliskt, det måste vara underbart att bo så fint för Din dotter inte illa att kunna cykla till detta smultronställe för en fika.Här har vi även blåsigt och inte alls någon sommarvärme men nu lovar de varmare sommarväder.Ha det gott/Margareta

Blommiga Rutan sa...

Hej!

Så fantastiskt fint din dotter bor! Och så roligt att du har cykelavstånd till henne, guld värt att bo nära sina barn och barnbarn.

Önskar dig en fin helg med förhoppningsvis lite mindre vind.
Kramar Anncathrine

MårsArt sa...

Blåst har jag verkligen fått vänja mig vid sedan jag flyttade till västkusten.
Man kan ju undra varför det alltid är motvind när man cyklar... Så fint din dotter bor! En sån miljö kan få mig att vilja flytta till landet men jag kanske ändå är för mycket stadsjänta...? Dalarna kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta.
Kram
Agneta

Agneta Tellander sa...

Vilken fantastisk idyll! Tur du kan cykla dit ibland och njuta🌼