27 september 2017

Putsade fönster och randiga gardiner


Ett utmärkt fönsterputsarväder har vi haft senaste tiden. Det vill säga grått, grått, grått. Jag har haft ett randigt tyg till nya gardiner liggande ett tag. Men jag fick inte sy eller sätta upp dem förrän jag putsat fönstren.


Att putsa fönster är det värsta jag vet (nästan) och om jag kan, skjuter jag upp det. Nu kunde jag inte vänta längre och att ha en morot i form av randiga gardiner hjälpte... den här gången!


Lilla påskliljeflickan har fått komma in i värmen efter sommaren på balkongen. Och på balkongen får höststädningen vänta, Lejongapsrankan fortsätter tokblomma! Visar den i nästa inlägg.

Idag väntar jag besök av en besiktningsman som ska titta på köket. Kanske kan jag åtminstone få nya bänkskivor?

Ha en fin dag mina vänner.

9 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Hoppas besiktningsmannen var på din sida! Så skönt att ha putsat fönster! Det behöver jag verkligen!

Rosor och ruiner sa...

Haha ja putsa fönster är ingen favorit här heller.., men det är ju skönt när det är gjort! Fina gardiner!
Spännande med nåt nytt i köket?
Kram Gunilla

MårsArt sa...

Bra att ha en orsak till att få fönsterputsningen gjord. Snyggt blev det också med de nya gardinerna! Fönsterputsning är ingen favoritsyssla hos mig heller. Det känns som om hornen växer ut i pannan då, liksom vid dammsugning... I vår tänker jag anlita en "riktig" fönsterputsare. Kosta vad det kosta vill!
Blir det nya bänkskivor?
Kram
Agneta

Vardag och flärd sa...

Så vackra gardiner som passar perfekt hos dig! Fönsterputsning är urtråkigt men man kan inte sätta upp nya gardiner utan att putsa fönster. Jag tycker inte heller om smutsiga fönster men det finns ju roligare saker att göra ....
Hoppas du får nya bänkskivor!
Och så önskar jag dig ett trevligt veckoslut!
Kramar Eva

Eleonora sa...

Jag älskar randiga gardiner o tycker alltså att dessa är jättefina! Det var en fin morot du lockade med för att få fönstren putsade. Själv anlitar jag en f-putsare eftersom varje ruta består av 6 fönster som ska putsas och det blir för mycket för mina händer. Det är den enda städ tjänsten som jag anlitar. Fint med liljekonvaljflickan där på bordet.
Kram från
Eleonora

Merja sa...

Mycket Snyggt! Lite inspirerad av Karin Larsson kanske....;)
Fy för fönster putsning. Jag har mitt kvar.
Trevlig helg!

lisashus sa...

Vilken skön känsla att ha putsade fönster och så fint med gardinerna! Här putsas inte fönster i onödan - jag har ju jättestora! Vet inte vad som ska till för att jag ska göra det medan det är någorlunda varmt!

Ja, nu måste man börja plocka in saker från uteställena och det värsta är ju att allt blommar som ymnigast nu. Det kan ju bli frost när som helst!

En skön fredagskväll önskar jag dej, och med klar blick ut genom dina glasklara fönster! :)
Kramar
Lisa

HWIT BLOGG sa...

Påminner om att jag måste ta tag i mina fönster snart, huuu, ser knappt ut snart :) Snyggt med det randiga...du har det så fint!
Höstkram från Titti

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Vinduesvask ,gulv vask ,dammsuging (er vel det det heter ?) alt av husarbeid avskyr jeg nå for tiden . Gardinene er kjempefine og jeg er faktisk på utkikk etter hvit og lindegrønne gardiner ,randige ,til det nye huset ,ved spisestuen. Klem