16 september 2017

Lönnvingefrö i tenn


Efter tandläkarbesöket, som inte blev så kostsamt som jag befarat, gick jag raka vägen till Dalarnas hemslöjd och köpte hängsmycket som jag sett och förälskat mig i. Ett lönnvingefrö i tenn som Björn Borg designat... ja, inte den Björn ni tänker på utan en duktig designer från Vadstena tenn.


Det har jag hängt om halsen idag när jag ska till Sundborn och hälsa på hemma hos Karin Larsson, jo, just hon som ni tänker på, Carls fru. Just nu är det guidad tur i konstnärshemmet där de av Karins klänningar och hattar som finns kvar visas i sin rätta miljö. Häftigt, eller hur? Tror inte man får fota inomhus men jag återkommer om upplevelsen.

Trevlig helg!

11 kommentarer:

lisashus sa...

Åh, vilket fint smycke! Det var du värd efter tandläkarbesöket. Skönt att

lisashus sa...

....det inte blev så kostsamt.
Det låter ju jättespännande med visningen på Sundborn och Karins klänningar! Hoppas på bilder. ..eller så är det förbjudet att fota. Nåväl, önskar dej en härlig helg!
Kram
Lisa


Eva-Lotta sa...

Så fint!!! Ha en trevlig dag!

Elzie sa...

Det var inte tillåtet att fota därinne sist jag var där, men med mobilerna är det inte det lättaste att hålla, haha.
Vilket härligt namn på ett härligt smycke. Vi kallar det för "lönnäsa".
Ha en fin helg.
Kram Elzie

House and Garden by Bia sa...

Åhhh så fint smycke!!
Och bor du så nära Sundborn ?...har varit där 1994 och det var sååå roligt och intressant att få se hur de hade det Karin o Carl !...älskar detta ställe och skulle gärna åka dit flera gånger !!...det kanske är på tiden nu !!
Synd att det är en bit att åka från mej ;)
Önskar dej en trevlig helg!
Bia

Meta sa...

Det där med tandläkare kan ju bli hur dyrt som helst. Här har vi möjlighet att betala en gång om året eller varje månad så slipper man den stra summan vi kan gå dit hur många gånger som helst på året åxå. blir alltid kallad en gång både till hygenist och tandläkare med röntgen och allt.
Det var du allt värd att köpa smycket så fint det är.
Ha nu en fin vecka
Kram Meta

Vardag och flärd sa...

Vackert smycke! Lönn är ett av träden jag förknippar med min barndom. Tänk så mycket från barndomen vi har med oss genom hela livet!
Hoppas du hade en lyckad och trevlig dag hos Karin!
Kramar Eva

Erikslundsliv sa...

Så fint smycke som ju passar dig perfekt! Så skönt att tanden är bättre och att det blev mindre kostsamt än du räknat med. Du gjorde helt rätt i att köpa ett smycke att fira med!
Ha så trevligt hos Karin, där är det så fint så dit kan man åka många gånger!
Kram, Ann

Merja sa...

Snyggt! Kul med natur och trädgårdsinspirerade smycken:))
Ha det bra!

Agneta Tellander sa...

Så fint smycke som gjort för dig! Du har ju tipsat om flera feelgoodromaner. Nu tipsar jag dig. Älska, glömma och förlåta av Lori Nelson Spielman och Strandcafeet av Lucy Diamond. Läst bägge denna vecka, riktiga hjärteknipare. Har plockat en hel liten korg med kantareller idag, så det blir svampmacka i afton. Höstliga kramar🍄🍁

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Ååå et lønnenese smykke ,det var fiiint ! Sånn vil jeg også ha ! Klem