18 september 2017

Hos Karin och Carl i SundbornVar ju på besök och tittade på Karin Larssons klänningar och hattar på Carl Larsson gården i Sundborn i lördags. Som jag trodde så var fotografering inomhus förbjudet. Synd, men förståeligt.


Nu var det inte mer än 6-7 klänningar men de var välbevarade och vackra. Hennes benvita brudklänning var fantastisk och skorna så himla söta med liten klack och vristrem. Här kan du se den. Hisnande att veta att hon sytt de andra på symaskinen i sitt arbetsrum, bland annat den luftiga klänning som man förknippar med henne. Jag tittade särskilt på de handsydda knapphålen, så fint och noggrant sydda!


Trädgården har man med gott resultat försökt återskapa efter hennes anteckningar och efter Carls tavlor.


Den här rabatten sträcker sig längs hela sjösidan. Önskar jag fått se den blomma tidigare under säsongen.


Varje gång jag kommer hit så mår jag bra. Ett av mina favoritbesöksmål, just nu känns det som det bästa!


Jag brukar komma hit en gång varje år och ändå upptäcker jag nya saker varje gång. Den här tiden är det inte mycket turister heller. Det finns ett lugn, en särskild känsla och harmoni här.


Den som varit här för länge sen... gör ett nytt besök! Och den som aldrig varit här... en upplevelse väntar!

Önskar er en fin vecka och tack än en gång för alla fina kommentarer jag alltid får!

14 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Vilken idyll, tack för att du visar! Har aldrig varit där. Vilken magisk klänning, tänk vilket handarbete de utförde förr!

Rosor och ruiner sa...

Då väntar en upplevelse på mig då! Frågan är bara när jag kommer att uppleva den... hm, det måste bara bli av någon gång!
Tack för påminnelsen!
Kram Gunilla

lisashus sa...

Jag kan tänka mej att det var intressant att se hennes klänningar och i den rätta miljön dessutom. Att tänka sej att hon gått omkring i dem just i det huset! Brudklänningen var verkligen vacker och säkert ovanlig och annorlunda för den tiden.
Ja, det är vackert på Sundborn,både inne i huset och i trädgården. Jag har varit där ett par gånger och senast var nog 2009 när jag besökte vår gemensamma väninna Birgitta B. Då var det en textilutställning i Karins anda i ett angränsande uthus. Mycket intressant.
Hoppas att du har en fin start på veckan och att solen lyser på dej också, som den gör här.
Själv laddar jag för gräsklippning -jag bara måste!
Kram
Lisa

Erikslundsliv sa...

Det är precis som du skriver en speciell atmosfär där på Lilla Hyttnäs och Stora Hyttnäs är också intressant tycker jag. Karins brudklänning såg jag i en utställning om Karin i kvarnen bredvid Hyttnäs för några år sedan.
Så fin! Jag har en bok som min pappas moster Elin fick av Carl Larsson som tack för att hon vårdade honom när han blev dålig de sista åren han levde. Elin var översköterska i Falun, ogift, väldigt snäll och hade sitt yrke som sitt kall. Tänk hur det var förr!
Ha en fin vecka!
Kram, Ann

Elzie sa...

Verkligen underbar brudklänning. Ja, damerna de kunde sy förr. Inte alla, men många.
Håller med dig. Har varit där två gånger och det känns som ett andningshål. Var inte så många turister där första gången jag var där så man kunde vanka omkring lite i skuggan i trädgården och njuta.
Ha en fin kväll.
Kram Elzie

Villa Ryttarängen sa...

Jag har varit där och blev lite besviken jag med att man inte fick fota inomhus. men jag förstår det också. Väldigt speciellt ställe, man glömmer aldrig det. Kraaaam Pia

Vardag och flärd sa...

Jag har ännu inte besökt denna gård tyvärr, skulle så gärna vilja komma dit, det känns så rofyllt och vackert.
Ha en fin vecka!
Kram Eva

Eleonora sa...

Jag har varit där ca 4 gånger och är alltid lika fascinerad av allt. Klänningar har jag dock ej sett. Men trädgården och alla vackra blomster har jag beundrat. Det är väldigt fridfullt i Sundborn och den lilla kyrkan där är så vacker.
Ha det gott söta vän
Kram från Eleonora

Lena sa...

Så vackert där! Har varit där en gång och förstår att det är skönt att besöka stället när det är lite lugnare...
Ha en härlig höstvecka!
Kram Lena

Meta sa...

Ett ställe som man inte får glömma utan utveckla så fint d har fått rabatterna nu. När jag var där hade det varit översvämning så det så lite bedrövligt ut. Tur att jag varit där fler gånger.
Härliga bilder. Jag var till Karins föräldrahem i Hallsberg där var det en extra utställning med just klänningar och lite annat från Karin.
Ha nu en fin och skön mitt i veckan
Kram Meta

Margareta sa...

Så trevlig utflykt du gjort.Och den speciella utställningen.Men miljön är ju så härlig i sig.Jag har varit där en gång ,och kände mig som hemma direkt.
Sen ditt fina halsband i förra inlägget.Det gillar jag stort .Det passar verkligen till dig. Iår finns inga näsor på våra lönnar,så det blir inga girlanger.
Och kantareller och Rasmusar är verkligen vardagens guldkant.....och så tystnadsställen.
Jag tycker mycket om din blogg.Den har betydelse.
Det är lite lugnare härhemma nu. Min syster är bättre.Vi hoppas att det får vara så.
Ha en fortsatt bra vecka,kanske i skrivarlyan..
Kram Margareta

Regina sa...

Nu var det ett tag sedan jag var på Sundborn, men tycker det är en otroligt inspirerande miljö.
Kram,
Regina

Ps. Min blogg ligger i träda, finns bara på Insta nu för tiden

Betty sa...

Sååå vackert. Karins kläder måste vara vackra att se och vad roligt att du kunde se det fina hantverket. Det är många år sedan jag var där men jag minns det som mycket vackert.

House and Garden by Bia sa...

Åh jag bara älskar detta ställe men har bara varit där en gång !!
Och tänk vad Karin var före sin tid !!...nog var det en upplevelse alltid att besöka detta ställe !....måste åka dit en gång till, det gäller bara att bearbeta gubben, haha...
Trevlig helg !
Bia