27 december 2017

Hyacinternas tid


Aldrig att jag kan få nog av vita hyacinter. De har lagom doft och är knubbigare än de med färg. Jag njuter verkligen av den här tiden. Snart är det tulpantider, jag har redan en fådd bukett vita på soffbordet. Men än är det hyacinternas tid hos mig. 

Min julhelg har varit bra, alldeles för mycket god mat förstås, men eftersom det är jag själv som lagt den på tallriken så kan jag inte skylla på någon. Nu går vi mot årets sista dagar och nog är det förvånande vad ett år går fort. Om några dagar har jag bott här i tre år. Och lika glad är jag över min fina lägenhet nu som då. Det är viktigt att trivas där man bor.

Ha fina dagar nu, de sista av 2017.

11 kommentarer:

Merja sa...

Visst är det så att man måste trivas där man bor och det gör vi oxå:)
Tittade just å mina egna hyacineter och inser att det måste skaffas nya genast.
God fortsättning!

Villa Ryttarängen sa...

Hyacinter är verkligen en vacker blomma. Jag har ingen kvar men kanske jag skulle fylla på med några nya. Tänk att du bott där i tre år... tiden går fort. Ha en bra dag själv ska jag ta mig ut lite. Har suttit och kurat i soffan länge nog. Kraaaam Pia

Eva-Lotta sa...

Tre år???? Jösses! Hyacinter har jag inte haft i år, saknar det jättemycket!

Lena sa...

Vill önska dig en god fortsättning på helgfirandet! Älskar också de vita hyacinterna! Tog just in några som stått i orangeriet och eftersom det är lite svalare där var de ännu vackrare än de som stått inne!
Kram Lena

House and Garden by Bia sa...

Älskar hyacinter kring jultiden...men nu är mina borta för i år !
Har en amaryllis som nyss slagit ut och så en vit orkidé till nyårsafton...ser framemot den nu !!
God fortsättning önska jag dig !
Kram kram

Agneta Tellander sa...

Ja visst är blommor både vackra och viktiga! Kan inte tänka mig ett hem utan blommor. Gäller att njuta av de sista hyacinterna. Mina har nog blommat över då jag kommer tillbaks hem. Här jag tur finns det några kvar i blomsteraffären, annars får det bli tulpaner🌷 vill helst ha de röda så här års. Det hade alltid mamma till jul och iskonvaljer!! Minns än dess veka små stänglar inbäddade i mossa och doften.... fina minnen av svunna tider. Önskar dig en God fortsättning och så småningom ett Gott Nytt År 🎉🎉

Vardag och flärd sa...

Tre år sedan du flyttade in, så fort tiden går, jag minns så väl när du skrev om renovering och flytt.
Hyacinter kan man verkligen frossa i, just nu är de billiga också. Jag har ett gäng som är utblommade och som jag ska plantera ut lite längre fram. Jag köper flera varje vecka bara för att jag tycker så mycket om dem, enbart vita dock.
Hoppas du får trevligt de sista dagarna på detta året!
Kramar Eva

Meta sa...

Så bra att du haft en fin Jul med familjen det är väl egentligen det som är meningen. Vi har i år varit hos dotter i Torshälla och haft en härlig slapparjul Det är rätt gott att bli ompysslad ibland och slippa allt göra inför julen. Här har det inte blivit mycket alls men vad gör det när vi ändå inte ser det.
Önskar dig ett härligt gott slut på året.
Kram Meta

lisashus sa...

Det blir lätt så över juldagarna, att det kan bli lite väl mycket julmat. Svårt att motstå också. Nu känner jag bara för fisk och vegetariskt en tid framöver.
Vilken härlig blomkruka och så vackra hyacinter - kraftiga och fina!
Sen har du dagsljus, det har inte vi här - mörkt hela dagen, men väninnorna har åkt och lugnet lagt sej igen efter ett helt dygn med mat, prat och paketlek! Jisses du, så det kan bli!

Ha ett fint slut på året!
kramar
Lisa

HWIT BLOGG sa...

I år blev det blåa hyacinter av någon anledning, kanske för doftens skull...men jag gillar också de vita bäst! Ja nog är det viktigt att trivas, jag försöker att trivas här i Karlskrona men det vill sig inte riktigt. Nä jag vill hem till Öland igen i framtiden!
Ha en skön helg nu...
Kram från Titti

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Tre år alt ,ojj det har gått fort ! Klem