6 maj 2018

Balkongförberedelser


Nu vågar jag sätta ut de växter som ska få bo på balkongen i sommar, de som stått inne hela vintern och som jag, längtat efter bättre tider. En uppdriven chiliplanta som redan har knoppar, den lilla olivplantan och några penséer tar just nu upp största delen av brickbordet.


Gamla olivträdet och en av tre vildpelargoner Fragrance, får börja sin utevistelse på bänken där tomater och kryddor senare ska placeras. Igår blev det verkligen sommar på riktigt och jag kunde sitta härute ända till nio på kvällen. Overkligt!


En nyhet för mig är Murgrönsviolen som jag köpte som liten planta för en månad sen... kolla vad den har växt. Hoppas den kommer trivas lika bra härute där den sitter i halvskugga. Nu får jag hålla båda ögonen på nattemperaturen och vet att alla krukorna kommer åka in och ut ett tag till. Ja, utom penséerna då.

Inne på fönsterbrädan har jag några sådder som ska planteras ut när frostrisken är över. Det lutar åt en övervägande ätbar balkong i år. Som jag längtat!

Några frågar, efter förra inslaget med länken till mitt Glädjehus, om jag längtar efter det och min gamla trädgård. Svaret är jo, det gör jag, speciellt denna tid. Men, som vi alla vet, en trädgård kräver starka nypor och en kropp som orkar den skötsel som fordras... den har jag inte längre. Jag är tacksam över att jag fått möjlighet att leva i min trädgårdsdröm en del av livet. Min balkong, (som ju egentligen kunde vara lite större), är lagom att pyssla med för mig nu. Iris och jag tar tillvara på varje stund vi kan vara därute och njuta. Att äta där, läsa eller ta en tupplur, är livsglädje på riktigt för mig.

Nu börjar den bästa av tider... balkonglivet!

Önskar er alla en fin söndag och många härliga dagar framöver.

6 kommentarer:

eval8 sa...

Så är det ju, olika faser i livet... Igår köpte jag mitt livs första pelargonier! Hoppas de överlever.

Villa Ryttarängen sa...

Den där murgrönsviolen skulle jag nog vilja ha. Ja utelivet är underbart. Kraaaam Pia

lisashus sa...

Vilken härligt tid det är nu och äntligen lite balkongliv! Så fint du har det på din! Ja, som man har längtat denna envisa vinter och ni som har haft så mycket snö, så sent! Fantastiskt så varmt och skönt det blev i helgen! Din balkong kommer att bli lika prunkande som den brukar, har jag en känsla av, detta är ju bara början!
Så roligt att din Fragrans lever vidare! Den är så tacksam, och jag tar också skott hela tiden och börjar om när den blir för ymnig och ger bort gör jag också!
Önskar dej fortsatt sköna balkongdagar! Här är det torpet som gäller nu, även om dagen idag var lite avslagen, men sått har jag gjort ändå!
Kramar
Lisa

lisashus sa...

...åh, din murgrönsviol såg jag ju också! Den måste jag bara köpa! Har den ju varje år och den brukar bli över en meter om den får lite större kruka! Din har ju börjat bra!Så tacksam den är!

Kram igen!

Renoveringshuset sa...

Men vilken häftig viol... Vill den ha mycket vatten?

/Therese

House and Garden by Bia sa...

Härligt med balkong liv ;)...och sommaren kommer nog snabbt i år. Hos oss har det inte varit barmark och grönt länge...så vi får sommar direkt nästan ;). Nu har vi haft 20 grader i skuggan ett par dagar och man hänger inte riktigt med. Har börjat att pyssla lite i mitt lilla växthus som jag kallar min "lekstuga" haha...ha en fin vecka !
Kram