19 maj 2019

Hurra, balkonglivet börjar!


Tänk, det verkar bli en sommar i år också! Det känns så efter flera dagars sol och sommarvärme. Alla krukväxterna har nu fått flytta ut på balkongen.


Och hittills har jag hållit mig till planen... olika slags pelargoner, de vinterförvarade och några nya sorter... och så vita Verbenor. Penseérna delar kruka med den gamla övervintrade Nepetan och klematisen Summer snow. Klematisen verkar vara riktigt på alerten i år.


Förra året hade jag vita Verbenor och de klarade sommarhettan bäst. Så de var ett självklart val i år också. Men jag hoppas att vi får en betydligt behagligare sommar i år.


En murgröna gör sällskap med stråhattarna. På väggen är det skuggigt så jag tror den kommer att trivas. I värsta fall får den byta plats med hatten ovanför där inte solen kommer åt alls.

Fortfarande kan nattfrosten slå till. Även om balkongen ligger i skyddat söderläge gäller det att kolla termometern innan man lägger sig.

Tänk vilken njutbar tid vi har framför oss! Ha det gott ni också.

8 kommentarer:

Christina Mari sa...

Så finr.
Her i nord har vi også fått forsmak på sommeren.
Den er slik en fin tid dette her.
Måtte sommeren blir fin.
Ha en fin kveld.
Klem C

Kulturtanten och Lilla gummann sa...

Så skönt när våren kommer och man kan börja utelivet...

Eva-Lotta sa...

Så mysigt! Vi har sån röra, även på altanen, så den har jaginte vårstädas än. Köksbytet drar ut på tiden...

Villa Ryttarängen sa...

Jättefint! Ja nu kan frosten dra åt pipsvängen. Härlig tid vi går till mötes nu. Man njuter hela tiden.. Kraaaam Pia

Mamma C sa...

Så fint och vackert du har det. Skönt att äntligen det börjar bli värme som består.
Kram Carin

lisashus sa...

Så fint du har det på din balkong! Ännu har jag inte vågat börja köpa hem växterna att ha ute, men denna vecka lär det bli och här får jag ju en massa bra tips. Verbenan ska jag nog ha och Summer snow måste det bli i år! Den har jag suktat efter i flera år och nu får den ta klätterhortensians plats, för den torkade ihjäl förra sommaren. Ja, vi hoppas verkligen på normalare temperaturer i år och lite lagom värme och mera regn.
Nu kan du verkligen njuta på din fina balkong!
Kram
Lisa

Vit Hortensia sa...

Visst är det den finaste tiden nu!!! Jag köpte vit hängverbena förra året och den var så tacksam så det funderar jag på att ha i år också, men än så länge har jag bara köpt tomatplantor och en paprika. Kanske infinner sig lusten att börja plantera nu när värmen kommit tillbaka.
Sol och fina dagar önskar jag dig!
Kram Birgitta

Rost och rädisor sa...

Å, vad jag gillar din balkong! Så smakfullt, välplanerat, genomtänkt och mysigt.
Allt gott
/Anette