26 augusti 2019

För flera år sedan...


... så tyckte jag det var roligt att sy applikationer med frisöm på symaskin. Mest var det löpare, jag var så inspirerad av Karin Larsson.


Eftersom just den här löparen mest låg i linneskåpet fick den för ett tag sedan bli kudde. Här är en annan löpare sydd på samma sätt.


Passar till morfars mörka tavlor han målade i ungdomen. Alltså 1907.


Idag väntar jag målaren som äntligen ska måla om i badrummet. Önskar jag fick ny golvmatta, den är jätteful, men det är en omöjlighet för då måste kaklet bytas också. Så jag får vara glad över att få fräscha väggar. Nu står allt badrumsgrejs i vardagsrummet. Hoppas det inte tar så lång tid.

Ha en fin måndag och en skön sensommarvecka, den sista i augusti.

4 kommentarer:

Mamma C sa...

Blev ju en fin kudde av en löpare. Synd att det inte går att byta din badrumsmatta. Du kan inte lägga själv sådana klickplattor i trä som finns att köpa. Vår grabb köpte sådan när han bodde i lägenhet och inte fick badrumsmatta utbytt.
Kram Carin

Vit Hortensia sa...

Så duktig du är på att sy! Här blir det både kuddar och klänningar :-)
Hoppas det nu blir lite finare i ditt badrum. Lägenhetsbadrum kan ju annars vara lite tråkiga även om de fungerar rent praktiskt.
Glömmer nog aldrig när jag flyttade till Västerås och fick en lägenhet med mörkgröna köksluckor och väggar målade i ljusblått. Badrummet hade melerat kakel i turkosgrönt och samma ljusblå färg på väggarna som i köket OCH ett klinkergolv i en obestämbar sorkbrungrå färg. Urk! Jag ringde fastighetsägaren och frågade om jag själv fick måla väggarna vita och det fick jag i köket, men inte i badrummet. Bara att leva med det :-)
Ha det så bra!
Kram Birgitta

lisashus sa...

Vilken jättefin kudde det blev och så fint med denna teknik! Du är verkligen duktig på så mycket och så passande att göra om löparen till kudde. Ja, Karin Larsson har säkert inspirerat många. Vilka fantastiska arbeten hon gjorde och roligt att de uppmärksammas.

Hoppas att du får en fräscht och fint badrum och att målaren gör det han ska!
Kramar
Lisa

MirandaMaräng sa...

Vad härligt att ha morfars gamla tavlor på väggarna. . .såå mysigt med ärvda saker som man har minnen med!
Hoppas målaren kommer på utsatt tid och att du får ett fint badrum!
Ha det så bra!. . . (Här har vi sommar igen med +27 grader)!
Kramar