7 augusti 2019

Min augustibalkong


Tänker ju dokumentera min balkong samma tid varje månad så nu är det dags för augusti. Här är vildvinet som jag hoppas ska klä in hela taket nästa år.


Har petat ner några krassefrön som fyller upp krukan i år. Tänker att det kommer fler vildvinsskott nästa år. Keramikängeln med tyllkjol har jag fått av dotter Anna.


Jag tillbringar mycket tid här när vädret tillåter.


Jag hade en blå petunia förra året som i år har självsått sig i olivkrukan. Gulligt!


Vita verbenan fortsätter att blomma, den är en av de tåligaste balkongblommor jag har haft.


Pelargonhörnan fortsätter att blomma. Älskar den sydländska färgblandningen.


Genom fönstret i balkongdörren. Iris undrar... varför är dörren stängd när jag är härute?


Och den söta pensépelargonen! Den har kommit för att stanna. Som jag tidigare sagt, den är mycket rikblommande och dessutom självsanerande.


Ja, det var min augustibalkong. Hoppas vädret tillåter mig att tillbringa många dagar här. Jag älskar min lilla balkong!

Ha en fin fortsättning på augusti.

9 kommentarer:

Mamma C sa...

Du har en sådan vacker blomprakt på din balkong. Så hoppas nu augustivädret tillåter många sköna dagar att sitta där.
Kram Carin

Villa Ryttarängen sa...

Åh så mysigt! Jag har också blandade färger, tycker om det. Fast maken föredrar rött. Fint det med men jag är ju en rosa tjej jag. Här har petuniorna från förra året fröat av sig och satt fart överallt. Jag kallar dom busfrön. Ditt vildvin ser ju jättebra ut. Kraaaam Pia

Eva-Lotta sa...

Jag förstår att du trivs på din balkong!

lisashus sa...

Du har verkligen en härligt blommande balkong! Jag kan tänka mej att du tillbringat mera tid på den i år än förra sommaren.
Pensépelargonen var verkligen jättesöt - något jag ska lägga på minnet!
Fortsätt och njut på din balkong!
kram
Lisa

Rosor och ruiner sa...

Vilken blomprakt! Så himla mysigt och ombonat du har, förstår att du trivs! Men Iris blick alltså ;) Vad håller matte på med?!

Kram Gunilla

HWIT BLOGG sa...

Din augustibalkong är sååå fin! Ibland skulle det vara så skönt att ha något "lättskött" och inte 5000 kvm gammal trädgård, men allt har sin tid...
Härliga bilder och njut av augusti :)
Kram Titti

Vit Hortensia sa...

Livet skulle vara lite tråkigare utan blomsterprakt! Spelar ingen roll om man har trädgård eller balkong, allt går att förgylla med klättrande, blommande och grönskande växter. Du har det så mysigt på din balkong, en liten oas att njuta av :-)
Fina dagar önskar jag dig!
Och du......så roligt att få se en bild av den veranda du tyckte dig känna igen i vår veranda på Dalagården. Håller med, likheten är slående! Så fina glasade dörrar som du hade skulle jag också gärna vilja ha, men älskar ju våra gamla dörrar också.
Kram Birgitta

Bettys beundran sa...

Så vackert du har det på din balkong. Läste just att du väntade din dotter när du var 16 år - häftigt. När jag var 16 hade jag och min man varit ett par i två år och nu har vi firat guldbröllop. Man kan ju fråga sig vart åren har tagit vägen.

MirandaMaräng sa...

Oj så det växer på din fina balkong. . .förstår att du stormtrivs där tillsammans med söta Iris!
Önskar dig en fin helg!
Kramar