6 september 2019

Balkongen i början av september


Fortfarande grönskar balkongen även om blomningen är något bedagad.


Murgrönan trivs, också olivträdet med sin fripassagerare. Däremot glesnar blommorna i den tidigare så rikblommande vita verbenan.


Pelargonerna fortsätter tålmodigt som om inget hänt.Klematisen Summer snow har gjort sitt som balkongklättrare. Ofattbart att hon fortfarande blommar! För stackaren har nämligen bara rötter i sin kruka och innan frosten kommer hon att flytta till dotter Åsa på landet och få nytt liv.


Ska övervintra pelargonerna i dotter Lisas källare som förra året. Alla utom en klarade vintern där i mörkret utan vatten. Visst är de fantastiska!


Vildvinet klättrar uppåt...


... och får nästa år en större kruka. Jag vill täcka in hela fula väggen bakom och ha rankor i taket. Tror ni det går?


Och den här Pensépelargonen kommer jag att ha fler av nästa säsong. Hon har varit fantastisk och är så fortfarande.

Nu återstår att dokumentera oktoberbalkongen. Förmodligen den sista för säsongen. Men man vet aldrig, det är vädret som styr.

Kram och må så gott alla vänner.

7 kommentarer:

Mamma C sa...

Vilken blomsterprakt du har på din balkong. Tror säkert det går att klä in väggen med vinrankor eller andra klätterväxter.
Kram Carin

MårsArt sa...

Så fint du har på balkongen, och så många växter som fortfarande blommar! Hos mig är de mer än bedagade dvs alla utom en har gett upp... Låter härligt att du åter igen är i en skrivbubbla. Är nog som när jag målar(och kommer på att jag glömt att äta frukost fram emot 12-13 tiden...Lycka till med skrivandet!
Kram
Agneta

lisashus sa...

Du har det så prunkande och vackert på din balkong! Du inspirerade mej till Summer snow och jag är så glad för den! Vilken växtkraft den har - redan första sommaren (i år) har den klättrar ända upp på taket av uteplatsen. Det är nog klokt och snällt av dej att låta din få landa i jorden hos din dotter, när den har så mycket rötter.
Den där pensépelargonen är helt ljuvlig! Den måste jag försöka hitta nästa säsong. Härlig tid just nu med klar luft och lite sol!
Ha de gott och fortsatt lycka till med skrivandet!
Kram
Lisa

Eva-Lotta sa...

Så otroligt fint fortfarande!!!

Annica sa...

Men så fint det blommar på din balkong! Vildvin är ju underbart vackert! Har du det också i kruka? Det blommar ju så fint fortfarande så det gäller att hålla koll på natt-temperaturen nu...
Stor Kram
Annica

Vit Hortensia sa...

Så fint det blommar hos dig! Vår veranda börjar se tråkig ut och jag börjar längta efter mjuk grön mossa och höstfärger i krukorna. För en gångs skull känns det som om hösten är välkommen :-)
Kram Birgitta

Rosor och ruiner sa...

Tack för fina ord om Stina, både här på bloggen och på Instagram! ♥
Och ännu blommar det så fint hos dig, den där pensépelargonen måste jag lägga på minnet, väldigt fin! Ja, hela din balkong är ju så frodig och fin, förstår att både du och Iris trivs!
Kram!!