30 september 2019

En släng av melankoli


Idag riktigt känner jag att det är sista dagen i september. Grått och trist ute, likadant inne. Jag fryser till och med om händerna idag. Känner att elementen är på men svagt varma, sätter på mig stora ylletröjan och funderar på ett glas rödvin för att få igång blodcirkulationen. En promenad i rask takt... näe, har ingen lust. Håller jag på att bli sjuk? Nej, nej... det tror jag inte. Jag är bara lite låg. Det händer mig inte ofta, men ibland.  Melankolisk är ordet jag söker. Jag har fått en släng av melankoli idag, den sista dagen i september.

Kram på er.

8 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Inte konstigt med tanke på hur September svikit oss i år. Höstrusk mer än sensommar. Idag har solen visat sig en stund, men det blåser friskt och kommer nog snart en skur igen.
Hoppas du känner dig mer harmonisk i morgon igen!

Mamma C sa...

Det kan komma svepande en sådan våg över en ibland.
Hoppas på en bättre dag i morgon.
Kram Carin

Villa Ryttarängen sa...

Ja tänk att vissa dagar bara blir sådana, melankoliska. I morgon är det säkert en bättre dag. Kraaam Pia

Vit Hortensia sa...

Tycker man kan få vara melankolisk då och då.....och inte behöver man veta varför man är lite låg heller.....bara lyssna på kropp och själ och kura ihop sig under en filt eller i en varm tröja och bara vara.
Vi har tänt den första höstbrasan i braskaminen idag för det är ruggigt här också. Bergvärmen synkar inte riktigt då det är ganska varmt på dagen och så blir det gråruggig när det börjar regna. Då är braskaminen guld värd!
Varm kram till dig!
Birgitta

Rosor och ruiner sa...

Livet går lite upp och ner, och kanske tur det, för om man alltid var trallande glad vore det ju vardag de med... hm, lite melankolisk kan man väl vara ibland!
Kraaam!

lisashus sa...

Visst får man väl vara lite melankolisk, men trist att frysa. September har inte varit sådär som man önskade och drömde om - du vet, värme och mild sol och allt det där och ljuset...! Nej, vi får hoppas på lite brittsommardagar i oktober.
Ta de du ett glas rödvin så du blir varm åtminstone! Annars kan det ju vara skönt med lite melankoli också. Sätt på lite passande musik kanske.
Kramar
Lisa

HWIT BLOGG sa...

Melankoli, eftertanke, ja visst blir man låg vissa dagar...så är det bara.
Man kan inte vara på topp jämt :)
Nu hoppas vi på några glada dagar (soliga också)
Höstkram från Titti

Bettys beundran sa...

Melankolisk kan man få vara ibland, det ger tid till eftertanke - vad som varit och vad som skall komma. Ett glas vin brukar hjälpa (naturligtvis i lagom dos). I morgon är en ny dag och den kan föra med sig en helt annan känsla.