3 oktober 2019

Ett, två, tre.. idag ska det ske!


Ett, två, tre... idag ska det ske! Mitt allra, allra värsta hushållsarbete. Putsa fönster.


Jag som är hemma hela dagarna skulle lätt kunna ta ett fönster om dagen om jag kom mig för. Men jag hittar alltid på andra saker som är roligare. Förresten skriver jag nästan varje dag, ja ni ser. Jag försöker skaffa mig alibi.

Men det som gör att jag idag, 3 oktober, ska sätta igång med köksfönstren är att jag tog in offerter på fönsterputs och igår fick jag den första. I min tvåa på 57 kvm finns 10 fönster med karm, det är så man räknar fram priset tydligen. Och priset när Rut var avdraget... 980:-! Då ingick visserligen rengöring av allt vitt runt och emellan, plus fönsterblecket utanför.

För den tusenlappen kan jag göra roligare saker. Fast då får jag putsa själv förstås. Och jag börjar idag! Hej och hå.

Har ni en sån där Kärcherhistoria? Är den värd sitt pris? Blir det roligare då?

Tack för all uppmuntran, melakolin varade tack och lov bara i en dag sen var jag som vanligt igen.

6 kommentarer:

Vit Hortensia sa...

Håller med......putsa fönster är INTE roligt! Det är bara roligt när det är gjort!
Jag har aldrig provat en sån där elektrisk putsmackapär, men min mamma köpte en som hon sen gav bort. Hon sa att det blev randigt och inte alls samma fina resultat som då hon putsar med skrapa och trasor, men hon är å andra sidan ganska petig med slutresultatet.
Lycka till med putsandet! Jag har putsat ETT fönster......det i sovrummet som vi renoverat. Alltid en början. Får se om det blir något mer eller om det tråkjobbet skjuts på till våren :-)
KRAM
Birgitta

Anonym sa...

Det är så med fönsterputsning, det syns bara när det inte är gjort.
Jag har en "Kärscherhistoria" och jag tycker den är bra inomhus, för man slipper allt vatten som man tycker rinner....Då kan man säga att du "tjänat" pengar idag, känns bra!
Tack för att vi får följa dig, så mysig blogg.

Eva-Lotta sa...

Det är det värsta jag vet! Jag har en sådan manick, fick den i julklapp. Har inte putsat fönster sen dess så om den är bra vet jag inte. Borde göra det. Mamma är mycket nöjd med sin. Chefen också, men han säger det är inte bra att använda den utvändigt. Jag vet inte...

lisashus sa...

Duktiga du som kommer dej för! Putsa fönster är verkligen inte min cup of tea! Jag har ju dessutom så stora rutor! Usch, så jobbigt! Då regnar det inte hos dej idag då? Här skvättregnar det och dropparna ligger på fönstren, så.....jag har alibi!
Lycka till med tvättandet och tänk, så nöjd och glad du är sen när det är gjort! Själv väntar jag nog till våren!
Kram
Lisa

Villa Ryttarängen sa...

Jag har också fönsterputs som den värsta av alla sysslor. Tänker som du att leja bort blir dyrt för man kan ju ha så mycket roligt för den slanten. Jag har lånat en kärcher men nja lite roligare kanske. Jag tänker en sida av huset i taget har ju så många fönster. Kraaaam Pia

Mamma C sa...

Kan det finnas någon som gillar detta med att tvätta fönster.
Gubben lånade hem en kärcher från sitt jobb en gång när vi bodde i Sverige. Jag tyckte inte det blev roligare utan nästan lite svårare.
I Spanien har vi tre fönster och en inglasad altan. De tre fönstren är gjorda på ett nafs. Inglasade altanen är lite bökig.
Kram Carin