4 oktober 2019

Oktoberbalkongens sista suck


De flesta dekorerar med pumpor i olika färger och storlekar den här tiden. Jag tycker det går lika bra med mina vackra gamla kronärtskockor.


Det här blir mitt sista balkonginlägg för i år. Trodde aldrig att den fortfarande skulle vara så fin. Det är ju ändå den fjärde oktober i dag.


Ingen frost har jag haft men snudd på har det varit några nätter.


Jag vill så gärna att allt ska hålla sig till onsdag när jag får besök av mina trädgårdsväninnor från Lindesberg.


Den här lådan med övervintrade röda zonalepelargoner har blommat med magiskt stora blommor. Nu är de allra vackrast utifrån.


Och ser ni, i framkant...


... där har verbenan kommit in i andra andningen (eller tredje) och det kanske inte syns men den har massor av nya knoppar! Rekommenderas varmt.


Murgrönan har blivit bränd av den alltmer låggående solen och den får jag klippa ner när den blir intagen. Olivträdet trivs som vanligt.


Och utanför glöder träden och det är så vackert så det gör ont. 


Pelargoner är det bästa för min söderbalkong. Snart stoppar jag dem i papperskassar för övervintring i  dotter Lisas matkällare där de får gå i ide till våren. Hoppas de klarar sig lika bra som under förra vintern.

Ja, det blev många bilder på oktoberbalkongen. Nu är den här säsongen över. Jag har såklart redan planer inför nästa år. Tänk så bra vi har det som har våra fyra årstider, nu kommer snart vinterns tid. Och ärligt, vem skulle stå ut med att ansa och vattna under hela året? Inte jag. 

Ha en fin oktoberhelg.

9 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Du har ju sommar på din balkong. Här har det varit flera frostnätter men på uterummet så har blommorna klarat sig. Hoppas att oktober inte blir så kall. Kraaam Pia

Mamma C sa...

Du har en sådan vacker balkong.
Visst blommar det mindre snart hos mig i Spanien men vattningen kommer jag (eller min gubbe) inte ifrån.
Ha en fin lördag
Kram Carin

Bettys beundran sa...

Din balkong är så vacker den kan du vara stolt över. Den kommer nog blomma ännu ett tag. De vita Verbenorna ser ut att stå skyddat. Du skrev om fönsterputsning - inte roligt. Du har många fönster och jag tycker som du att det är dyrt att leja bort det. Den summan kan man ha mycket roligt för. Det kostar bl.a. att ha din fina balkong. När du läser detta så är säkert fönsterputsningen överstökad. Trevlig helg.

Eva-Lotta sa...

Imponerande! Jag håller tummarna för att prakten varat länge😍

MirandaMaräng sa...

Härligt med alla vackra blommor och de håller ju ännu ett tag eftersom hösten varit så fin!
Mina pelargoner har växt sig så stora o frodiga under sommaren så det är nästan synd att klippa ned dom!
Kanske kan dom även övervintra på balkongen eftersom den är inglasad!
Men det återstår att se!
Trevlig Helg önskar jag dig!
Kram

Vit Hortensia sa...

Så fint det fortfarande blommar hos dig! Mina pelargoner fick flytta till vinterförvaringen igår eftersom det spås bli minusgrader på nätterna. Några rosa ljungplantor fick ersätta dem.
Ha en fin helg! Kram Birgitta

lisashus sa...

Du har då verkligen en vacker och blommande balkong! Så många fina blommor fortfarande! Här har frosten slagit till just ikväll. Fick skrapa rutorna nu när jag åkte hem från en repetition på en gård i närheten, men nymåne och stjärnklart och vacker var det.
Ja, visst är det skönt med olika årstider och denna period blir fin sen när jag har fått i ordning på all trädgårdsstädning på torpet, då slipper man vattna och hålla på med växterna. Allt har sin tid.
Så bra att du kan förvara dina pelargoner hos din dotter!
Ha en fortsatt skön helg!
Kram
Lisa

HWIT BLOGG sa...

Så fint o mysigt på din balkong! Kyliga nätter nu och dags att höststäda i trädgården...tiden går alldeles för fort!!!!
Kram från Titti

Annica sa...

Men jösses vad det blommar fortfarande! Så tråkigt om frosten tar allt... men allt har sin tid, det blir nog lika vackert nästa sommar också! <3
Kramelikram
Annica