12 september 2019

Så blev kransen


Upptäckte att hagtornsbären på kvistarna jag plockade in hade en hård kärna och blev ganska mosiga när jag gjorde kransen igår. Många bär trillade av så kontentan av det hela är, ju längre man väntar desto svårare är de att trä. I alla fall om de träs på grov ståltråd som jag använde.


Ett rött leksandsband fick dölja skarven.


Tror den blir ännu finare när den torkat och det blir mellanrum mellan bären. Lite julfeeling känner jag när jag går förbi där den tillfälligt hänger. För sin rätta plats har kransen inte fått än eftersom jag är rädd att ett bär, eller fler, trillar av om jag rör den för mycket. Så jag väntar tills den torkat.

Ångrar att jag inte gjorde hängen medan jag höll på. Som man brukar göra med rönnbär. Säkert lättare att trä upp bären i rader på sytråd med vass synål. Det skulle bli fint att hänga i ett fönster. Jag måste nog plocka in en kvist till.

Må så gott i sensommaren!

5 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Den blev ju jättefin :)

lisashus sa...

Så jättefint! Du kan alltid få till det och allt blir så vackert som du gör och med enkla medel! Ja, lite julfeeling får man allt, även om det känns lite som sommar just idag! Tack för jätterar kommentar hos mej! Nej, jag har inget garn kvar som räcker till ärmarna, så det är nog helkört och mönstret vet jag inte heller var jag har, efter alla flyttar!
kram
Lisa

Villa Ryttarängen sa...

Så fint! Jag ska minsann göra en krans jag med. Ehhh om jag orkar. Tack för pepp om förlorat jobb. Kraaaam Pia

Mamma C sa...

Så fin den blev.
Kram Carin

Kulturtanten och Lilla gummann sa...

Jättefin krans!
Kulturtanten