10 januari 2020

Fantastiska amaryllislökar

Minns ni de tre amaryllislökarna jag planterade i början av november? Hade i min vildaste fantasi inte kunnat tro att de skulle blomma så fantastiskt fint.


Alla hade dubbla blommor och vartefter de växte upp kapade jag stjälkarna och satte i vas. Jag upplever att de står mycket längre då.


De första stänglarna blommade lagom till första advent.


Sedan har jag haft amaryllisar både högt och lågt ända till idag. Nu har jag de två sista stjälkarna på vardagsrumsbordet.


Om jag räknar efter så har de tre krukorna tillsammans levererat elva stjälkar. Varje stjälk har gett minst fyra klockor, ett par hela sex... en sju!! Helt fantastiskt!


Jag har knappt vattnat lökarna alls, mer på slutet då lökarna har krympt och nu är nästan helt tomma. Den allra sista stängeln orkade inte mer än fem centimeter... men titta på blomman!


Nu är det bara blad kvar. Jag tycker de är vackra så de får stå kvar i köksfönstret ett tag till. Tänk att ur dessa tre lökar kom det så mycket skönhet.


Så här såg de ut nyplanterade den femte november. Kraftiga och tunga, köpta på Lidl för bara hälften av priset som blomsterhandeln tog. Jag har goda erfarenheter av Lidls lökar sen tidigare. Av deras växter över huvud taget.

Önskar er alla en fin helg som nog kan upplevas mer som en i mars än en i januari. Ingen snö, bara gröna gräsmattor, vårvindar och en och annan solglimt här hos oss. Ur led är tiden, skrämmande tycker jag. Enda positiva är att inga broddar behövs under skorna.

Nya datorn är som en uppenbarelse. Vilken skillnad!

10 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Wow säger jag bara! Amaryllis i vad är vackrare också, tycker jag. Här blev det ingen alls, nu är ju det tåget gått, känns det som.
Ha en härlig helg!

Mamma C sa...

Men det är ju inte klokt så mycket vackra blommor du fått av dessa tre lökar.
Kram Carin

lisashus sa...

Vilken fantastisk blomma detta är och så mycket skönhet och glädje den skänker! Vilka praktexemplar du hittade! Den är verkligen vacker med alla sina kronblad.
Jag får ta mej till Lidl nästa höst och kanske tidigare. De har ju en del blommor där året runt!
Så många fina bilder från ditt fina hem.
Samma gröna vinter här, och det känns verkligen inte naturligt!
Ha en fortsatt skön dag!
Kram
Lisa

Annica sa...

Helt otroligt vilken växtkraft!
God fortsättning fina du!
Kram Annica

Vit Hortensia sa...

OJ säger jag!!! Älskar Amaryllis och har min sista vita blomstängel på uppväxt nu. Den första löken blommade helt perfekt till julafton och den andra till nyår, men de var inte lika rikblommande och inte lika vackert dubbla som dina!
Ha en skön helg! Kram
Birgitta

Vform sa...

Verkligen helt underbara ... Du kan du!
Njut så länge de blommar!
Kramar!

Margareta sa...

Vilken blomprakt i dessa lökar. Jag håller med om att man på Lidl kan hitta bra kvalite på lökar och blommor.Dessa amaryllisar var ju otroliga!
Grattis till ny dator. Det är ju inte gratis precis,men när man som du , har det som ett arbetsredskap,är det värt att satsa.
Ha det så bra i ny januarivecka!
Kram Margareta

Barwitzki sa...

Nydelig - hvitt fargen.
Jeg har rød :-))
Jeg liker.
Ha et riktig godt nytt år.
Hilsener fra Viola

MirandaMaräng sa...

Ja vilken växtkraft det kan vara i dessa lökar! Förra året fick jag också amaryllis som blommade i omgångar med stora vackra klockor. . . men i år när jag inte alls vattnade blev det bara två! Kanske skulle jag ha köpt på Lidl som du!
Vilket väder. . .man kan ju knappast kalla det vinter! Just nu har till och med körsbärsträden i Kungsan fått fnatt och börjat blomma I JANUARI!!!
Ha en fin vecka!
Kram

HWIT BLOGG sa...

Vilken blomkraft! Vilka blommor! Oj, då ska jag kolla upp blommorna på Lidl...bra tips :)
Ja på ett sätt är denna vinter jätteskön, ingen halka och kyla. Hoppas bara inte vintern kommer i mars nu istället!!
Kram från ett blåsigt Öland & Titti