21 februari 2020

Uppgraderad BillyTvå traditionella Billy bokhyllor med dörrar. Inget fel på dem. Ändå kunde jag inte låta bli att reta mig på dörrarnas vita statiska utseende. Jag ville inte att de skulle ta sån plats, inte lysa... utan bara vara.


Jag hade flera burkar med slattar av vit färg. Jag blandade fram tre olika nyanser med hjälp av färgpigmentet grön umbra. Det ger färgen ett djup och en varm grå nyans. Jag testade först vilken jag trodde skulle bli bäst och valde den längst ner.


Och visst blev det skillnad! Faktiskt ännu mer än vad bilden förmedlar. Nu tar den inte plats utan smälter in hos mig på ett mer harmoniskt sätt. Jag målade också ett tillsågat hyllplan i samma nyans och la det ovanpå. Det band ihop de båda sektionerna och med fyra nya knoppar känns den som en ny möbel. En budgetuppgradering som kostade mindre än två hundralappar. Säkert tänker nån... så himla mycket jobb för så lite! För mig är det värt besväret.


Och titta på de pyttesmå knopparna! Ger hela möbeln ny identitet.

Jaha. Då vet ni vad jag pysslat med senaste tiden. Har ni nåt projekt på gång?

7 kommentarer:

Mamma C sa...

Så lite kan göra så mycket och det blev kanonfint tycker jag.
Här har jag ett projekt som ska göras men verkar aldrig bli gjort.
Jag eller vi ska tapetsera de stora skjutdörrarna på sovrumsgarderoben.
Tapetsera är inte min grej och jag har valt en blommig tapet, fråga mig inte hur jag tänkte där 🤔.
Kram Carin

Eva-Lotta sa...

Väl investerade pengar! Det blev så mycket bättre! Det funkade helt klart innan också, men det du gjorde förändrade möblen!
Inga projekt på gång, skulle vara städning då ;) Trevlig helg!

lisashus sa...

Så perfekt det blev med en ljus färg och nya knoppar! Du är verkligen påhittig! Man kan verkligen göra en hel del av det man har och det verkar du vara en mästare på.
Grattis till nya, fina skänken!
Min färgburk står här, men det är alldeles för fint väder för att måla just idag!
Fin fredag till dej!
Kram
LIsa

Rosor och ruiner sa...

Tyckte det blev bra, och mer en möbel med skivan ovanpå! Jättebra jobbat och jag förstår precis! Lite kan göra mycket. Har själv retat mig på att tapeten i köket bara slutar rätt på väggen, för att övergå till vitmålad vägg inåt vardagsrummet. Nu har jag fått en list uppsatt emellan och även i taket, så det mer blir avgränsat, som ett valv eller dörröppning liksom. Skulle väl kunnat göra det själv men nu gjorde golvläggarkillen det, så han kunde girera hörnet mot taket, sånt kan jag inte... Det är säkert ingen mer än jag som tänker på detta men själv är jag nöjd! Nu skall jag bara spackla till hålen och måla listen så blir det bra tror jag ;)
Kram och trevlig helg!

Villa Ryttarängen sa...

Kul att göra förändringar på ett enkelt sätt ja men du fattar. Snygga knoppar och skivan ovanpå blev ju superbra. Ett bra tips. Kraaam Pia

MirandaMaräng sa...

Så fint det blev!
Ja man kan göra mycket med Billy. . . själv har jag bytt ut dörrarna mot gamla fönster och vips ser de "antika" ut!!! :-)
Ha en fin söndag!
Kram

Mycket annat och lite betong sa...

Billy passar ju överallt! Håller med om att det blev väldigt snyggt när du målade om dörrarna. Grön umbra gillar jag också!

Kram Agneta