18 september 2020

Höst på kökshyllan


Blev sugen på att hösta till det på lilla hyllan i köket. Har sparat alla min kopparsaker och nu är det väl dags för dem att få komma ut ur garderoben.


För mig är den oputsade kopparn vackrast med sin patina. 

Några av sakerna har sin historia som skopan som min morfar druckit vatten ur när han var liten. Alla får inte plats, de får bida sin tid.

Men idag har sommaren kommit tillbaka, 20 grader och strålande sol. En härlig dag med kaffe på balkongen. Men hösten nafsar oss i hälarna och för min del är den såå välkommen.

Önskar er alla en fin helg.

6 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Vi hade tur att det blev så fint idag. Det innebar att vi kom till en varm husvagn 👍🏼
Trevlig helg!

Mamma C sa...

Vet att min mamma sa till mig att det var nog kanske dags att putsa kopparn när hon såg mina saker på köksskåpen.
Så kul att kunna hänga upp så fina minnen på kroken.
Ha en fin lördag.
Kram Carin

HWIT BLOGG sa...

Ja koppar är så vackert oputsat...en liten skatt du har där på väggen!
Kram från Titti

lisashus sa...

En helt underbar dag idag med skön temperatur och sol! Heelt ljuvligt - bästa tiden nu!
Säkert nosar oss hösten i hälarna, helt klart, för när solen går ned som den gör ganska tidigt nu, så blir det svinkallt direkt, även om det varit ljummet och skönt innan.
Ja, ja, bara att acceptera. Hösten är verkligen skön, så även oktober, men det där med ljuset är nog inte lika kul. Att det blir mörkt så tidigt.
Nåja, du kan i alla fall njuta inne i ditt fina kök av dina vackra kopparsaker. Jag håller verkligen med dej att patinan på koppar är allra vackrast och den skopan är ju helt ljuvlig och tänk, att du har en historia också. Så fint du tar vara på gamla klenoder och låter dem få lysa på ett annat sätt, som fina minnen.
Hoppas på en lika skön söndag, och önskar dej ännu en skön balkongdag!
Kramar
Lisa

Vit Hortensia sa...

Helt klart ska koppar vara så där lagom oputsat precis som dina fina saker! !Jag har också sparat alla mina kopparsaker så de ligger och bidar sin tid i en kartong. Tänkte faktiskt på dem idag då jag kikade in på ett instakonto där de gjort så vackra kökslampor av gamla kopparbunkar. En dag kanske jag öppnar min kartong och låter mormors lite buckliga kaffepanna få komma fram tillsammans med en lika bucklig sockerkaksform.....kanske :-)
Ha det så bra!
Kram Birgitta

Ätliga trädgården sa...

Koppar är vackert och de små skålarna, så otroligt charmiga. Du får alltid till det så mysigt.
Allt gott
/Anette