9 september 2020

Småfjuttar

Det har varit dåligt med kantarellplockning i år. Bara en gång tidigare har jag varit till mitt bästa ställe och då var de närapå borttorkade. Igår gick jag dit igen... och gissa? Svamptjyvarna hade varit framme! Grr! Bara några småfjuttar hade de lämnat kvar åt mig.

Räckte med nöd och näppe till en lunchomelett. Gott var det hursomhelst. Jag gillar att använda färsk timjan som extra krydda. Med både blad och blommor blir det pricken över i.

Plockade några kvistar på hemvägen längs genvägen. Rymlingar från närliggande trädgårdar förmodligen. Dem har jag nallat av varje år jag gått där. 

Nu ska jag hålla bättre koll framöver för det är nya gulingar på gång. Jag ska vara först!

Får ni ha era svampställen i fred?

7 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Jag gillar inte svamp och vet inte ett enda svampställe😇
Ha en bra onsdag!

MirandaMaräng sa...

Smaskens vad gott med smörstekta kantareller! Funderar att göra en svamppaj av mina!
Ha en fin onsdag!
Kram

lisashus sa...

Den omeletten ser oerhört god ut och jag förstår att den smakade!
Inte mycket till svampplockning här heller, det har varit för torrt! Några små skördar har det blivit, men bara några få åt gången. Ja, svamptjuvarna är ett otyg!
Här regnar det idag igen så jag hoppas på mera svamp framöver.
Kram
Lisa

Villa Ryttarängen sa...

Småfjuttarna är ju dom godaste. Kraaaam Pia

Vit Hortensia sa...

Så gott det där såg ut!....och kan väl säga att det verkar som om du fick mer än det vi hittade igår. Våra fynd räcker inte ens till en knäckemacka så de åker med i pyttipannan idag :-)
Kram Birgitta

Mamma C sa...

Här i Spanien har det inte blivit någon svampplockning. Men när vi bodde i Sverige hade vi våra ställen i skogen. Och ibland hade svamptjuvarna hittat till dem och norpat vårt guld.
Omeletten såg väldigt god ut.
Kram Carin

HWIT BLOGG sa...

Åhh så gott! Ja det ska visst vara ett riktigt svampår men jag köper nog mina kantareller. Skulle säkert plocka en o annan giftig svamp också i min okunskap :)
Ha en fin fredag och mysig hösthelg!
Kram Titti