2 september 2020

Fler lokor...

 

Äsch, jag fortsätter väl på temat lokor medan jag håller på. En av sommarens roligheter med döttrarna...

 ... var en dag i Livia & Leran keramikverkstad! Dotter Åsa har gått kurs hos Livia och hade möjlighet att hyra in oss alla fyra en förmiddag. Hur kul som helst! Jag gjorde tallrikar i stengods.

Det är rena meditationen att syssla med lera. Som synes, Lisa är helt uppslukad.

 Likaså Anna och Åsa vid drejskivan.

Nu är mina sex tallrikar brända och klara. Alla olika stora, skeva, lite råa och... busiga liksom. Men jag som tycker om det operfekta gillar dem.


Imorgon ska de bli ordentligt invigda av bästa väninnan med make. Hoppas de tycker maten smakar extra gott... 

Härligt var det att återigen känna på leran. Somliga av er vet kanske att jag har ägnat mig åt keramik under tidigare delar av mitt liv. Och jag har älskat det. Men jag inser tydligt, speciellt efter den här dagen, att mina fingrar och händer inte vill vara med längre. Min keramikkarriär är över. Men roligt har jag haft medan den pågick!

Kul att ni också blev glada åt min tapet i förra inlägget. Tack!

Ta hand om er och ha en trevlig första septemberhelg.

7 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Så roligt att ha egengjorda tallrikar. De är verkligen fina. Skulle gärna prova drejning, men tror inte jag har fallenhet för det. Glad onsdag!

lisashus sa...

Dina tallrikar blev ju jättefina och med ditt signum dessutom! Underbar att hitta på aktiviteter med de nära och kära! Jag kan tro att det kändes fantastiskt och att skapa gör ju att tiden står stilla!
Du kan gott vara nöjd med dina fina tallrikar och säkert kommer maten att smaka lite extra gott på dem.
Bon apetit!
Kram
Lisa

Mamma C sa...

Så vackra de blev och jag är lika som du. Gillar det lite operfekta med saker och ting.
Kram Carin

Villa Ryttarängen sa...

Jag blir bara så imponerad. Åh så fina. Jag har ju en innestående present i en keramikverkstad. Har ju testat förr. Så roligt och då kul att kunna använda det man gjort. Kraaam Pia

pelargon sa...

Så fina tallrikar.De är helt perfekta.Personliga.Du är så kreativ och inspirerande.Jag gillar förstås din nya tapet jättemycke.
Önskar dig en fortsatt skön september!
Tusen tack för snälla ord på min blogg,
Kram Margareta

Vit Hortensia sa...

Men du så vackra, och charmiga, tallrikar!! Tänkte först hur sjutton man kan lyckas med att tillverka så fina tallrikar "bara sådär", men så läste jag ju att det inte var första gången du hanterade lera :-) Har för många, många år sedan provat att dreja och insåg att det inte alls var lätt. Krukan jag hade framför mig på drejskivan påminde visserligen om den kruka jag hade som bild i huvudet, men jag insåg att det krävs mer tålamod än vad jag hade för att utveckla hantverket till någon högre nivå :-)
Här har vi innemysdag idag.....det regnar ute. Så skönt.
Allt gott till dig!
Kram Birgitta

HWIT BLOGG sa...

Vilka härliga och "egna" tallrikar!! Jag har drejat några ggr och det är såååå kul...men svårt!
Lördag igen, ha en fin dag!
Kram Titti