8 februari 2021

Fem gånger Trollope


Som jag berättade för ett tag sen så hade jag lust att läsa om mina böcker av Joanna Trollope.

Nu har jag gjort det. Ni tycker säkert jag är knasig som läser redan lästa böcker en gång till? Och av samma författare på raken? Kanske det. Men när jag tycker om och fångas av språkbruk och historien som berättas så vill jag fortsätta läsa alla böcker jag kommer över. I det här fallet mina fem alltså.

Och när jag läst ut en bok tänker jag... den här är hennes bästa. Men, alla är så bra! Hon skriver så levande och vardagligt osentimentalt om familjerelationer med allt vad det innebär. Och kanske jag tycker att den jag precis läst ut, med den inte särskilt lockande titel Älskarinnan... är den allra allra bästa? Vet att många av hennes böcker är slutsålda men de finns för en spottstyver på Bokbörsen, på loppis eller på bibblan förstås.

Med eller utan böcker hoppas jag ni får en fin vecka.

5 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Jag tycker om att läsa böcker så. Lider av stängt bibliotek. Man kan beställa men det är svårt att komma på vad man vill beställa. Tur man har bokhyllan full. Minns aldrig allt man läst, en del böcker är som nya😉

Mamma C sa...

Jag läser inte om böcker som jag redan läst en gång.
Men jag gillar att läsa böcker från samma författare efter varann, om jag fastnar för någon som jag tycker skriver bra.
Kram Carin

Isas Trädgård sa...

Jag älskar att läsa om bra böcker och älsklingsböckerna kan jag läsa om hur många gånger som helst. Det finns alltid nya bottnar att upptäcka och oftast är man inte samma människa själv heller som första gången man läste dom och tar till sig och upptäcker nya saker. Paolo Coelhos Alkemisten är en sådan bok för mig som jag både lyssnat på och läst om flera gånger.
Ha det så gott i kylan !
Kram/Isa

lisashus sa...

Jag läser ofta om böcker så jag förstår dej verkligen. Denna serie verkar ju intressant och jag ska notera här. Det är alltid härligt när man hittar böcker som man fångas av.
Nu har jag inte läst så mycket sedan i somras, men känner att det är dags för något nytt snart.
Tackar för tipset!
Fin start på veckan till dej!
Många minusgrader här och massor av snö och sol!
Kramar
Lisa

Rosor och ruiner sa...

Inte är det konstigt att läsa om böcker inte, även om jag inte gör det speciellt ofta. Kanske borde göra det mer helt enkelt, en film kan man ju se om så varför inte!

De här skall jag verkligen hålla utkik efter, blev nyfiken på dem! Tack för tips!
Kram Gunilla