19 februari 2021

Jag får bida min tid


 Tack för alla hållna tummar. Den här gången gick det inte... trots hjälp från er!

Ni vet ju redan att jag tycker mycket om min lägenhet under takåsarna med vacker utsikt över lummiga Läroverksparken. Högt, ljust och mitt i centrum. I sex är har jag bott här nu.

Det enda kruxet, som växt sig till större problem för varje år, är de soliga varma somrarna. Jag lever bakom nerdragna persienner från vår till höst på grund av just det. På gott och ont blir min fina ljusa lägenhet med många fönster (varav två hörnfönster och ett burspråk) i tre väderstreck outhärdligt het. En fälla!

Men värmen till trots, det är ändå känslan av att vara instängd bakom fällda persienner som är värst. Jag har sånt behov av ljus och framförallt luft för att må bra. Balkongen ligger i söderläge och där går bara att vistas tidigt på morgonen eller sen eftermiddag/kväll. Jag vet att det låter som ett riktigt I-landsproblem. Men för mig har det växt till en stor påfrestning.

Alltså... jag söker nytt boende. Men bara i ett visst kvarter. Och det är det som är kruxet. Det är inte bara jag som vill bo just i det huset! Trots att jag har relativt höga köpoäng så är det alltid nån som har högre. Dessutom blir det mycket sällan nån lägenhet ledig. Så jag får bida min tid och acceptera att det inte var min tur... den här gången heller.

Men kanske den här sommaren blir uthärdlig? Såklart jag inte önskar en dålig sommar. Men en mer lagom och inte så extremt varm och solig som de senaste. 

Drömmar blir inte alltid besannade. Men jag väntar... och drömmer vidare.

Må gott.

9 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Men åh, typiskt att det inte var din tur den här gången! Jag förstår dig, värme kan vara riktigt jobbigt, så jag är helt med dig där! Hoppas verkligen det kommer ut en lght snart igen, och att det är DIN tur då!

Kram och trevlig helg!
Gunilla

Eva-Lotta sa...

Då hoppas jag att det dyker upp ett riktigt drömboende snart!

Vit Hortensia sa...

Så det var det jag höll tummarna för :-) Synd att det inte räckte! Förstår att det kan bli jobbigt med värme i söderläge utan en chans att komma undan annat än med att mörklägga och använda balkongen när det är lite svalare. Hoppas att du snart får en chans till och att det då är din tur!
Ha en fin fredag och en skön helg!
KRAM
Birgitta

Mamma C sa...

Så synd att det inte var din tur i ordning denna gång.
Det är bara att hoppas på att det kommer en ny chans snart igen.
Ha en fin fredag.
Kram Carin

MirandaMaräng sa...

Vet hur du känner dig för min lägenhet är precis så solig som din! Sol från morgon till kväll! Så ibland kan det bli för mycket av det goda!
Hoppas din lycka vänder vid nästa lediga lägenhet!
Trevlig Helg!
Kram

lisashus sa...

Åh, vilket dilemma detta är och jag förstår dej verkligen! Det måste ju kännas klaustrofobiskt i värmen, att inte kunna ta vägen nånstans! Hemskt! Jag har ju mitt torp att vara på, men min lägenhet har stora fönster åt två håll. En balkong är totalt värdelös om den ligger i söder. Där går ju bara att vistas på kvällar och morgnar. Min moster bodde i en sån lägenhet med alla fönster och balkong åt söder. Hon mådde pyton och fick gå ner i källargångarna och vandra när det var varmt. Jag hoppas verkligen att detta problem löser sej för dej och att du får en bättre lämpad lägenhet!
Jag hoppas också på att sommaren blir så normal som möjligt, inte så extrem med värme och torka! Jag fortsätter tumhållandet!
Ha en fin och härlig helg!
Kramar
Lisa

HWIT BLOGG sa...

Ja ibland kan det bli för mycket av den härliga solen & värmen! Jag håller tummar och tår att du får en lika fin och trivsam lägenhet framöver - fortsätt drömma och ALLT kan slå in!
Varm kram från Titti

Vform sa...

Hej!
Önskar dig lycka till med väntan och sökandet! Du ska se att det plötsligt löser sig!
Förstår dilemmat, men allt blir bra till slut!
KRAM från mig till dig! :)

Bettys beundran sa...

Hoppas att det snart blir din tur. Vill inte heller gå bakom nerdraget, men värmen kan vara en plåga. Jag märker i mitt husområde att de unga familjerna sätter upp insynsskydd (då gäller det inte för sol) ibland på halva och i bland på hela fönstret. Själv gör det mig inget att någon går förbi och tittar in. Jag blir glad att de stannar upp och tittar in i min trädgård och i mitt hus. Jag förstår att det är ett dilemma.