12 februari 2021

Om att bejaka sin ålder

Snart fyller jag år... igen. Ja, så känns det ju. Åren går himla fort. Ändå har jag hunnit med så mycket trevligt i mitt liv.

Jag har vågat uppfylla många av mina drömmar. Haft ett gott yrkesliv. Ägt några trädgårdar, fått tre underbara döttrar. Livet har varit gott. Sorger och bedrövelser har såklart funnits också. Svarta hål och mycket gråt. Ledsamheter man helst vill glömma. Men ingen kommer undan, det hör livet till.

Jag har aldrig tyckt att det varit obekvämt att fylla år... varken fyrtio, femtio eller sextio. Men när jag närmade mig sjuttio kändes det plötsligt som en slags så definitiv milstolpe. Usch, sjuttio, det låter verkligen gammalt! Tyckte jag. Ett tag. När jag så fyllt de definitiva åren så kändes det inte alls hemskt, inte alls annorlunda. Det började kännas lugnt och tryggt. Jag accepterade siffran och den kändes till och med bekväm!

Om ett par veckor blir jag ytterligare fem år äldre. Och har inte alls nån ångest över det. Kanske är jag sällsynt, rent av konstig i andras ögon? Men jag är frisk, mycket klokare, har en ny väl fungerande knäled (som för övrigt fyller två år på Alla Hjärtans dag... grattis mitt knä!) goda vänner, älskliga ungar och ett gott humör. Då tycker jag att jag inte har ett dugg att våndas över.

Ålder är ju bara en siffra. Dessutom är ju sjuttio det nya femtio. Det vet ju alla!

Ta vara på helgen och gör det ni längtar efter. Ja, det som går att göra i denna begränsningens tid. Kram!

6 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Vilken härlig inställning! Grattis i förskott🥳

Villa Ryttarängen sa...

Härligt att känna så tänker jag. Fast jag trodde du var typ 60 år. Trevlig helg på dig! Kraaaam Pia

lisashus sa...

Visst är det väl märkligt att åren går så snabbt! Så tänker jag i alla fall. De bara rusar på och plötsligt har det gått 10 år, eller ett år och det är nästan samma sak. Märkligt detta med tiden och det förundras jag över nästan varje dag.
Ha en fin helg och grattis till dej i förskott!
Kramar
Lisa

Bettys beundran sa...

Ja, ålder är bara en siffra och inte så intressant, det var vad jag svarade 5 åriga barnbarnet för någon vecka sedan, när han talade om att jag i år fyller 72 år i år, något som jag totalt glömt bort. Svaret från 5-åringen blev. - men farmor det är väl intressant du kommer ju närmare och närmare döden. Ja, det är intressant hur de små tänker. Jag är som du - glad för varje dag man är frisk och hittar glädjestunder i livet. Ha en fin dag.

Mamma C sa...

Jag har aldrig heller varit åldersnojig utan tyckt att åldern bara är en siffra.
Jag fyller också jämt i år och nu blir det 60 denna gång.
Grattis i förskott till dig och ha en fin lördag.
Kram Carin

moa sa...

Hej. Är lika gammal som du, fyllde år den 4 februari. Är just nu begåvad med 2 barn, 5 barnbarn och 51/2 barnbarnsbarn. Men den dagen jag fyllde så fick jag lite noja. Jag tyckte att jag var yrslig, gammal och påsig i ansiktet, hörde inte vad folk sa, det är inget nytt ifs, jag ska få hörapparat den 18. Men dagen var inte som den borde, men det har gått över tack o lov. Så grattis till dina 55 år och lev och ha roligt!! Kram från Monica Dahlin i Nora