14 maj 2021

Ämnade att stanna hos mig?


Jag berättade ju för ett tag sen att jag hjälpt döttrarna att sälja saker efter sin pappa. En hel del har sålts på Tradera. Den här speceriservisen var det dock ingen som ville köpa och glad blev jag. 

Den fanns i sommarstugan jag köpte en gång och som flickornas pappa övertog när vi separerade. Den har legat nerpackad hos honom i alla år och bidat sin tid. Det är en helt komplett kryddservis med sex stora speceriburkar med lock, sex små kryddlådor, och så en stor för mjöl och en för salt. Det enda som saknas är själva hyllan som en gång hörde till.

Utifrån mina efterforskningar har jag kommit fram till att den är närmare 100 år. Några småskador har den, som vissa nagg och ett par knappt synliga sprickor. Men annars är den i mycket gott skick. Visst är den fin!


Tror jag ska flirta med ena svärsonen som är en fena på att snickra. Kanske han kan göra en hylla åt mig? Jag vet hur den sett ut en gång, det har efterforskningarna visat.

Så glad att ingen ville buda på den, kanske den var ämnad att stanna hos mig?

Ha en fortsatt fin långhelg.

11 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Det var tur det att ingen ville buda. Jättefina! Jag är svag för gamla vackra saker. Har inte sett just den modellen innan. Passar så bra till kopparsaker tycker jag. Hoppas det blir en hylla också. Kraaaam Pia

Mamma C sa...

Så vacker och jag gillar dessa färger som är på burkarna. Kommer ihåg att min mormor och morfar hade något liknande när jag var liten.
Kram Carin

Eva-Lotta sa...

Helt klart ska de stanna hos dig! Så fina de är. Märkligt att ingen budade.

MirandaMaräng sa...

Så fin och roligt att alla delar fanns efter så många år! Tradera kan verkligen vara lurigt ibland ska alla ha en viss sak och det blir höga bud och ibland inga bud alls! Men det blev ju en lycka för dig!
Ha en fin dag!
Kram

lisashus sa...

Vilken tur att ingen budade, för den passar ju perfekt hos dej. En jättefin servis och det typiska mönstret känns verkligen igen.
Säkert var den menad för dej!
Kram
Lisa

Rosor och ruiner sa...

Konstigt att ingen budade - men tur för dig! Jättefina, passar perfekt hos dig!
Kram Gunilla

Vit Hortensia sa...

Så klart var den vackra speceriserien ämnad att stanna hos dig! Får du sen en hylla till den så blir det ju som ett smycke! Har ofta tittat på såna burkar för att ha i huset i Dalarna, men inte köpt några än. Köket är inte färdigt så jag har ingen hylla att ställa dem på......men snart så.....kanske :-)
Kram till dig!
Birgitta

HWIT BLOGG sa...

De ville nog stanna hos dig :) Jag tycker dom är jättefina!
Kram från Titti

Hannas krypin sa...

Kan inte förstå att ingen ville ha den servisen. jag hade inte tackat nej till den. Superfin ju!

Agneta Tellander sa...

Mycket fin! Nostalgi onekligen. Fina färger. Förstår du gillar den.
Ja nu väntar jag bara på solen, så jag kan ha stugliv , för kallt och blött ännu, inbjuder inte direkt. Känns litet deppigt tycker jag.

Bettys beundran sa...

Hoppas Iris godtar ett grattis i efterskott. Fina stolar. Roligt att du fått stolarna som du önskat och du bara drar på med vatten och såpa? De spricker inte? Du vet nog vad du gör det är jag säker på. Klart att det var du som skulle ha de fina specerikärlen. Ha det gott.