28 juli 2021

Att i lugn och ro träffa sina vuxna döttrar


 Igår bjöd jag döttrarna på middag. Så mysigt att få vara tillsammans en stund, bara vi.


Jag bjöd på Parmarullader med sparris som förrätt. Vad gör väl inte en moder för sina döttrars önskemål? Så fick jag tillfälle att duka med mina senaste Traderafynd, vardagstallrikar och assietter Lansett från Uppsala Ekeby. Från 70-talet och i perfekt skick, inga krackeleringar eller nagg! Jag blir alldeles lycklig när jag äter på dem.


 Så gjorde jag Elsas rödingfiléer. Hon gjorde dem på grillen, jag i ugn. Så himla enkelt och gott! 


Och senare till kaffet... Mandelmarängtårta med hallon, ett recept från Halv åtta hos mig. Också den himla god. Till och med jag tyckte middagen var perfekt, annars tycker man ofta att det man gör själv inte är så gott som man trott det skulle vara. Varför är det så tro? Godare att äta andras mat? Hur som helst... den här middagen var g o d!

Men godast av allt var samvaron vi fick ha i lugn och ro. Det är ändå underbart att få träffa sina vuxna döttrar... och hinna prata!

Glad onsdag! Det regnar här nu, hurra!

7 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Vill fantastisk meny och med bästa sällskapet! Kan ju inte bli bättre 🙃
God onsdag!

Rosor och ruiner sa...

Underbara tallrikar, och maten såg väldans mumsig ut! Härligt att få umgås med sina döttrar, det tycker jag med! ♥

Ha det fint!
Kram Gunilla

Vit Hortensia sa...

En så mysig middag med dina döttrar! Vi ska ha en sån kväll med våra söner i morgon, men då ska kolgrillsrestaurangen som ligger granne med yngsta sonens lägenhet få laga vår middag :-)
Allt gott till dig! Kram
Birgitta

lisashus sa...

Vilken härligt sommarmiddag du bjöd dina döttrar på! Vilken lycka att ha två vuxna döttrar att umgås med ibland! Allt ser ju heeeeelt fantastiskt ut och grillad röding till råga på allt! Tårtan är ju rena drömmen! Kan tro att den satt som en smäck ovanpå allt det andra goda.
Kanske man inte tycker ens egen mat är så god, för att man fått så mycket intryck medan man lagar och själva överraskningsmomentet försvinner. Men detta är nog ett undantag!
Kramar
Lisa

Villa Ryttarängen sa...

Härligt att få vara tillsammans och njuta av god mat. Vilken meny du skapat. Ser jättegott ut. Roligt när man hittar något som man tycker om som dina tallrikar från Uppsala Ekeby. Kraaam Pia

Mamma C sa...

Så mycket gott du bjöd på och så härligt att få vara tillsammans.
Kram Carin

Bettys beundran sa...

Kom inte in att skriva kommentar på dit senaste inlägg så jag gör så här. Tack för recept på rödingen den bjuder jag på till vänner som kommer i veckan. Du har så mysigt på din balkong där växterna bildar som en gardin mot det som finns utanför.