7 februari 2022

VinterpromenadVad jag önskat att jag hade haft lite gammalt bröd med till det här gänget! Men jag visste inte att de hade släktträff just här igår. Har inte sett så mycket änder förut i vinter. Men de är ett trevligt inslag. Och jag vet nu att jag ska ta med mig lite skaffning till nästa gång jag går här. Tänk att de inte fryser om fötterna!

Jag har varit dålig på att promenera mer än korta promenader i vinter. Har inte mycket att skylla på heller. Men så snart det blir mer lättgått och man kan lägga undan broddskorna... då ska här promeneras! Längtar till dess.

Ny vecka med nya utmaningar... bara roliga!

Må så gott!

9 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Ja det är något visst med änder. När barnen var små så åkte vi till Norrtälje med en påse gammalt bröd och matade änderna vid ån. Efteråt bjöd vi på café. Promenera är verkligen skönt men isiga vägar säger nej. Kraaam Pia

Eva-Lotta sa...

Så många änder! Bilden ser härligt vårlik ut! Jag vill också komma ut på fler långpromenader!
Glad måndag!

Vit Hortensia sa...

Där var det fullt på vinterbadet :-) Det har varit lite svårt att promenera obehindrat när det först har snöat, sen regnat och så frusit på det, men det ska väl bli bättre ju längre in på året vi kommer. Önskar dig en fin dag! Kram
Birgitta

Mamma C sa...

Vi matade änderna i Åbackarna nu när vi var hemma i Sverige med några av våra barnbarn. Det var ungefär lika många som kom flygande till oss när vi tog upp vår brödpåse.
Ha en ny bra vecka.
Kram Carin

lisashus sa...

Visst är det härligt med vinterpromenad i solsken. Ja, väldigt många änder där och man vill ju verkligen mata dem.
Ni har både snö och is! Här är det mera vårlikt just nu, ingen snö och nån plusgrad bara.
Härligt att vi ändå går mot ännu ljusare tider!
Önskar dej en fin vecka och lycka till med utmaningarna!
Kram
Lisa

. sa...

Jag vill inte komma med några som helst pekpinnar i det jag skriver men, bröd till änder ger ingen som helst energi. Endast en mättnadskänsla en kort stund. Undvik därför att ger änderna bröd. De blir mätta men brödet innehåller inte den näring fåglarna behöver. Jag ger dom alltid solrosfrön, vilket ger både energi och mättnadskänsla. Frön eller frukt är ett bra alternativ. Hoppas ingen tog illa upp i det jag skrev. :)

MirandaMaräng sa...

Oj vilket gäng. . .är det släktträff är släkten verkligen stor!!! :-)
Ha en fin vecka!
Kram

siv sa...

Erika: Tänkte detsamma, inget ont menat, men läste nyligen en artikel om just detta. Bra förslag att ta med sig solrosfrön istället! Fin bild!

Rosor och ruiner sa...

Oj, ja det var hela tjocka släkten på samma plats! ;)
Jag har också blivit så dålig på att promenera, men nu måste jag skärpa mig. Var ute nu i helgen båda dagarna, och det var så skönt!

Ha det gott!
Kram Gunilla