25 juli 2022

Renfana... och ett tack


Man har ju sina favoriter bland vägrenarnas örter. Renfanan är en av dem. Just nu är de som finast att plocka... om man vill torka en bukett.


Luktar ju så illa, säger några. Äsch, ett par dagar står man väl ut? Det är en gammal läkeväxt och visste ni att en bukett på bordet håller blodsugande insekter och getingar på avstånd? 

Borde plocka flera och förnya min gamla renfanekrans från 2017 som just nu befinner sig ovanpå vitrinskåpet. Kanske. Än finns tid om lusten faller på. 


Urblekt och dammig men ändå fin. 

Så vill jag tacka alla gamla bloggvänner som ständigt kommenterar inläggen jag gör. Ni är så gulliga och uthålliga... så glad att ni orkar att ständigt kika in här och lämna en hälsning. Nästan alla gamla bloggare har övergått till Instagram och gör bara sporadiska inlägg, eller har slutat blogga helt. Så synd tycker jag. För mig är bloggen en slags enkel dagbok över min vardag. Det ger mig mycket att ha kontakt med omvärlden på detta sätt. 

Och att få oväntade hälsningar och kommentarer är ännu roligare! Tack för att ni läser och tar er tid att göra er hörda. Både ni med namn och ni anonyma, utan namn. Jag läser alla med glädje.

Juli har raskat på och tänk att vi går in i sista veckan! Vad håller ni på med såhär på sluttampen?

15 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Jag gillar också renfana men har inte kommit ut och plockat ännu. Hinner det eftersom jag är ledig ett tag till. Jag håller med dig om bloggandet också. Alltid så roligt att läsa kommentarer från andra bloggare. Ha en härlig måndag. Kraaam Pia

Anonym sa...

Kära Solstrimmor❣️Jag har följt dej i flera år, och älskar din blogg, ni som bloggar är så duktiga att dela era tankar o äventyr blandat med bilder!

Hélène sa...

Bonjour Eva-Mari,

Oui, beaucoup de blogueurs que j'ai connus dans les années 2010 ne bloguent plus du tout et sont passés sur Instagram ou Pinterest. Un blog ce n'est pas seulement poster des photos, c'est aussi partager ce que l'on aime faire, ses passions, ses hobbies, ses opinions.
Instagram est réducteur et les photos sont souvent trompeuses puisque l'on peut les modifier à notre guise avec les logiciels photos.
J'aime bloguer. j'ai eu plusieurs blogs depuis 2007.

C'est un plaisir de vous lire.

Passez une bonne semaine !

Hélène

Mamma C sa...

Renfana finns tyvärr inte här. Men plockade och torkade när vi bodde i Sverige.
Jag har också min blogg som en dagbok för mig, och tycker det är skoj när man får en kommentar.
Själv började jag med instagram när vi flyttade till Spanien 2017.
Ha en bra ny vecka.
Kram Carin

Eval8 sa...

Så länge som jag följt dig, så är det ingen risk att jag slutar.
Jag saknar också en massa gamla bloggvänner. En del är som uppslukade av jorden. Jättetråkigt.
Ha en fin dag!

. sa...

Ja men då kommer här en sällan-hälsning. Din blogg är fantastiskt trevlig och mysig att dyka in i. Instagram är inte alls samma som bloggar tycker jag. Jag startade en blogg men jag fick inget flyt i arbetet, kanske läge att damma av?

Vit Hortensia sa...

Visste faktiskt inte att renfana håller blodsugande insekter och getingar borta, men att det är en gammal läkeväxt visste jag :-) Med inspiration från dig ska jag plocka några buketter och hänga upp för torkning på vår Dalagård!
Jag har ett Instagramkonto, men har aldrig gjort något inlägg där. Börjar till och med tröttna på att kika in på Instagram eftersom det numera är så mycket reklam. Nä, jag håller mig till bloggvärlden, här trivs jag bäst.....och är så glad för alla inlägg du bjuder på. Hjärtlig kram från mig och ha en riktigt fin dag!
Birgitta

lisashus sa...

Numera gillar jag renfana, men när den började blomma fick jag lite panik förr om åren. Det betydde att min ledighet snart skulle vara över och skolan börja igen. Nu känner jag bara en längtan efter september och svampskogen.
Vilken fin bukett du har plockat och jag tycker allt att den gamla kransen står sej ännu. Fint med det lite mattgula i den. Tänk, att den står emot blodsugande insekter! Alltid lär man sej något.

Det är alltid inspirerande att följa dej och se vad du har för dej. Jag gör som du, har bloggen som en dagbok.
Jag är också så glad över att ni är några få som alltid kommenterar hos mej. Glad och tacksam!
Idag väntar lunchgäster på torpet. Så blir min dag.
Önskar dej en fin sista julivecka!
Kram
Lisa

Rosor och ruiner sa...

Den är så vacker din krans, dammig eller ej! ;)

Visst är det roligt när man får små hälsningar i sin blogg, det ger mig mycket också! Vissa tycker man att man kommit lite nära med åren (som du!) och det är så tråkigt när en del slutar blogga, för då verkar de även tappa lusten för att titta in hos andra bloggare? Och då tappar man ju helt kontakten. Jag har blivit lite sämre på att blogga, men det är nog mest för att jag inte har så mycket omkring mig numer. Men jag vill absolut inte ge upp, gillar att fota och skriva och att dokumentera det jag gör hemmavid.

Ha det fint!
Kram Gunilla

Bettys beundran sa...

Tänker och tycker som du. För mig är det både trevligt att skriva och naturligtvis att få en kommentar kring det man skriver om. jag läser mer sällan inlägg på instagram, tröttnat på all reklam (vet att man kan klicka bort dem och att jag kan klicka fram bara dem jag följer). Tycker om bloggar där det för mig känns mer som att det finns en "människa" bakom orden och tankarna. Tänk så många olika intressen man kan ta del av bara genom ett knapptryck. Du "solstrimma" har alltid intressanta, varierande inlägg, saknar också bloggare som tydligen lagt av. Vi kanske ska bli bättre på att kommentera varandra - ibland bara genom att visa att man läst. Ha det gott i S-holm har vi idag ett dagsregn, som gjort att läsa och skriva blogg.

Anonym sa...

Din krans på skåpet är väldigt fin som den är i den blekta ockrafärgen.
Synd att ta bort den anser jag. Tycker att du skall behålla den som den är.
Kransar är en bra present att ge bort, så kanske det är bra tid att passa på att göra nya kransar till kommande gåvor framöver.
Kram till dig och till din fina blogg.

Hannas krypin sa...

Åh, då vet jag vad den vackra blomman heter. Låter perfekt att den håller getingar borta. Visst är det trevligt att få små kommentarer på sina inlägg. Gillar bloggar mer än instagram även om jag är aktiv där med i perioder.

Anonym sa...

Tack för din fina blogg med alla tips. Har följt dig i många år

Marie sa...

Hej på dig. Renfana trodde jag var ett ogräs i alla fall har jag behandlat det som ett sådant utan att veta om namnet och v ad man kan använda den till. Jag får helt enkelt ta på mig ett par andra glasögon med ny infalls vinkel i.

Monica sa...

Blir alltid glad över dina inlägg, ger mig en harmonisk känsla på något vis.
Så hoppas du fortsätter länge länge till