9 juli 2022

Till er som tycker om vitkål...

Har ni testat att istället för pasta använda strimlad kokt vitkål till köttfärssåsen? Så gott! Och nu är ju kålen spröd och behöver bara koka några minuter i saltat vatten. Förresten använder jag vitkål väldigt mycket i min matlagning. Både sommar och vinter.

Men egentligen tänkte jag göra ett inlägg om det här härliga rödvinet. Minns ni att jag ville testa vinet som ursprungligen legat i trälådan jag laserade och har som blombord på balkongen? Just det här var det. Åh, vad det var gott! Ja, jag vet, smaken på vin kan ju diskuteras hur mycket som helst. Men nu visade sig detta passade perfekt till min köttfärs- och vitkålsrätt. Somliga smaker gifter sig, ni vet.

Nu för tiden byter jag ofta ut köttfärsen mot Anammas vegofärs när jag gör köttfärssås. Med bra resultat och precis lika gott... tycker jag.

Roliga utflykter och födelsekalas har det varit i veckan och nu måste jag sitta med fötterna högt ett tag. Hoppas ni har det bra?

Just det... Iris skickar en hälsning och tackar för all uppmärksamhet.

Kram!

6 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Vitkål är verkligen gott. Måste testa att göra som du till vegofärsen. Vin från Toscana är gott. Det vet jag. Kram Pia

Anonym sa...

Jag brukar steka vitkålen. Gott både till köttfärssås och korv stroganoff tex. River gärna i en morot eller två.
Trevlig helg! Eval8

Vit Hortensia sa...

Vitkål istället för pasta måste jag testa!....och vinet låter som om det också skulle passa till en av mina favoriträtter med viltfärs, vitkål, morot, vitlök som får puttra i buljong och serveras med ris och salta jordnötter :-) Så, tack för tipsen!
Soliga kramar
Birgitta

Mamma C sa...

Gillar vitkål och har det ofta också i matlagningen.
Ibland river jag den på mandolinen och äter den som den är direkt.
Kul att du hittade vinet och att det föll i smaken med.
Ha en bra lördag.
Kram Carin

Rosor och ruiner sa...

Jag har snöat in på rödkål, det har jag ofta i sallad, blir mer matigt då, men jag gillar vitkål med så detta måste jag testa. Och rödvinet skall också testas, så småningom. Är mest för vitt vin nu på sommaren, och så har jag börjat gilla öl med, på gamla dar?! Men den skall vara ljus, och kall...!

Kram och trevlig helg!

lisashus sa...

Jag håller verkligen med dej om vitkålen. Så god och nu så mjäll och fin. Använder den också mycket i min matlagning. Har också övergått till Anammas vegofärs som är helt ok.
Din rätt ser jättegod och fräsch ut och så kul när man hittar ett riktigt gott vin till.
Kramar
Lisa