16 december 2022

Per Anders Fogelström

 

Under den här tiden utan social media har jag läst mer än nånsin. Bland annat så tog jag mig för att läsa om de fem böckerna i Stockholmsserien av Per Anders Fogelström. Länge sen sist och som jag märkt när jag läst om gamla böcker så upptäcks helt andra världar än man minns när man läste dem tidigare. Och här kan vi snacka om andra världar!


Första boken, Mina drömmars stad. Snabbt var jag uppfylld av Henning och Lotten och deras slit och umbäranden. Fortsatte med de andra fyra böckerna direkt. Kunde inte sluta, så intressant men också sorgligt. Tänk vilka livsöden han låter oss följa, Fogelström.


Har ni inte läst böckerna som handlar om livet i Stockholm under tiden 1860-1968 så har ni nåt att se fram emot. Och har ni läst dem tidigare, läs om! 

Mina drömmars stad
Barn av sin stad
Minns du den stad
I en förvandlad stad
Stad i världen

Finns tidigare böcker också, om tiden före 1860. 

Tack för sympatier under min bredbandsresa. Nu är allt igång! Hurra!! Ingångsboxen till min lägenhet var felkopplad och dessutom oregistrerad. Teknikern fick jobba närapå en hel timme för att få allt rätt. Jag är så glad!

Kram från mig!

9 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Åhh vad bra att det är fixat nu. Ja jag minns att jag läste den första boken men skulle nog tycka om att läsa om och ta fler i serien. Kraaam Pia

Anonym sa...

Men vad bra att det funkar igen. När det är mörkt och kallt ute saknar man sällskapet som tv och datan ger. Att det skulle ta så lång tid att hitta felet. Skönt att du är tillbaka igen.
Varma kramar/ Anki

Anonym sa...

Fogelström ja jag har läst böckerna flera gånger. Han skrev underbart och när man läser är man verkligen där mitt i historien. Skönt att allt ordnat sig nu

Anonym sa...

Så skönt att det fungerar nu. Att läsa om böcker är inte fel, de kan kännas helt annorlunda än gången innan. Trevlig fredag! Eval8

Mamma C sa...

Så härligt att problemet är löst och att allt är sin ordning igen. Då är det bara att tuta och köra på med både tv och dator.
Jag har inte läst någon av Fogelströms böcker om jag minns rätt.
Ha en fin helg.
Kram Carin

lisashus sa...

Skönt att du fått ordning på allt, äntligen!
De böckerna har jag läst, säkert flera gånger. Jag har alla i pocketupplaga. Ja, både lärorikt och spännande att läsa om böcker, särskilt om det var längesen man läste.
Väldigt fina böcker. Själv läste jag ju om Moa Martinssons böcker i samband med filmen vi medverkade i 2017. Det var också lärorikt och intressant på många sätt.
Alltid intressant att se hur allt har utvecklats under decennierna och vilka umbäranden folk hade. Det går knappt att föreställa sej den fattigdom och utsatthet som fanns då. Ändå är jag uppvuxen med dass på gården, och utan centralvärme.
Ha en härlig fredagskväll och adventshelg!
Kram
Lisa

Rosor och ruiner sa...

Men vad skönt att det är i gång, vilken lättnad!
Åh, den serien minns jag, jag läste den i skolan, hm, kanske borde läsa om den jag också! Så bra ju! Jag gillar ju att läsa om hur folk hade det förr i tiden.

Kram Gunilla

HWIT BLOGG sa...

Fantastiska böcker! Har läst dom alla....
Kram i kylan från Titti

Vit Hortensia sa...

Härligt att tekniken nu fungerar!
Fogelströms serie har jag läst, en riktig klassiker, men det var länge sedan. Tror säkert jag skulle uppleva böckerna annorlunda så här ungefär 40 år senare.
Ha en fin helg. Den sista innan den stora dopparedan! Kram
Birgitta