20 januari 2023

Äntligen hittade jag Ringo!

Jag går här och njuter av mitt senaste auktionsfynd. Är så glad!


Drar handen över de skrovliga ränderna på keramikvasen Ringo av Mari Simmulson. En vas som jag länge suktat efter och trodde väl aldrig... för det är sällan just den med orange prickar dyker upp. Oftare hittar man de med vita prickar.


Nu bor det äntligen en hos mig. Vasen, som finns i flera storlekar, är tillverkad hos Uppsala Ekeby under 60-talet och passar fint tillsammans med både satsbord och fåtölj från samma årtionde. Och grenarna jag satt i ser ut att komma från samma tid, hihi. Men jag hittade inga andra när jag halkade runt och letade. De får duga så länge tills det är gåvänligt här igen. Jag kan tänka mig spretigt alris... och så småningom ett fång solrosor... eller en bukett pioner!


Hoppas Ringo ska trivas hos mig. Nu ska jag fortsätta hålla ögonen öppna efter ett stort fat i samma serie. Och med orange prickar! Det finns nog inte så många kvar utan skavanker. 

Hur kan det komma sig att det är fredag igen?? Nån som fattar?

Önskar oss alla en solig helg.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis till ditt fina fynd! Hoppas du plötsligt hittar ett fat också!
Trevlig helg! Eval8

Hélène sa...

Bonjour Eva-Mari,

Ce sont les petits bonheurs qui sont le sel de la vie. Vous êtes ravie d'avoir pu acheter ce vase qui va très bien avec le style de votre mobilier.
Votre appartement est très lumineux.
Je vous souhaite un bon weekend.
Kram
Hélène

Mamma C sa...

Grattis till ditt fynd och den passade perfekt där.
Hoppas du hittar fatet till den med.
Ha en bra och fin fredag.
Kram Carin

Rosor och ruiner sa...

Vad roligt när man hittar något som man länge suktat efter! Den ser jättefin ut, passar perfekt ihop med ditt möblemang! Och pioner, kan tänka mig att det blir underbart!! Lova att visa i sommar! ;)

Trevlig helg!

Kram Gunilla

Anonym sa...

Hej.
Vad roligt att du hittade just den du sökte efter och att du vann prisgivningen. Snyggt med några kvistar i.Grattis. Den passar ju precis hos dig.
Hoppas du hittar ett fat med samma formgivare snart.
Önskar dig en fin helg.
Kram Anki

Vit Hortensia sa...

Vilken lycka det ändå är när man hittar något man letat länge efter. Grattis! Vasen passar så bra hos dig och jag håller tummarna för att du hittar fatet också!
Säger detsamma, vart tar dagarna vägen? Jag bytte miljö den här veckan och har fått så mycket ny energi. Har hört att fåglarna börjat kvittra på morgnarna också nu när dagarna blir längre och ljusare. Så härligt!
Kram och ha en fin helg!
Birgitta

lisashus sa...

Vilken jättefin vas och så kul att du hittade något du traktat efter. Den passar verkligen perfekt hos dej. Hoppas att du även hittar fatet som hör till.
Dagarna går verkligen snabbt, men är rätt trista när det är gråmulet, som idag. Vi går ändå åt rätt håll!
Fortsatt fin helg till dej!
Kram
Lisa

Halmhatt och mamelucker sa...

Vad roligt med vasen! Den kommer jag ihåg från min barndom. Mamma har den kvar fortfarande. Den fick följa med till hennes boende står på golvet och jag byter visserligen konstväxter i den efter säsong. Kanske hjälper det henne att lite veta vilken årstid det är när minnet sviker. Visste inte att den heter Ringo.
Allt gott!
Annika