29 januari 2023

Som mörk blockchoklad


Nu har jag fått mitt målningslystmäte tillfredsställt för ett tag. Som ni vet så fick jag ju lov att blanda min egen färg för att bli nöjd. Helst ville jag ha ett svart skåp. Men det blir för hårt hos mig. Min färg är som mörk, len blockchoklad och jag är så nöjd med den. Men vi tar det från början...


Egentligen alls inget fel på det vita vitrinskåpet i köket. Jag köpte det på Blocket 2010. Då var det i lackad furu och hade fula klumpiga runda kulfötter. Min dåvarande man tillverkade istället en sockel som skåpet fick vila på och jag målade det vitt. Nu har det sett lika ut i 13 år. Gulligt och romantiskt. Men. Nu skulle det få byta skepnad eftersom det är tänkt att det ska flytta till ett vardagsrum... så småningom. 


Jag tog bort de lodräta spröjsen för jag ville ha rektangulära rutor. Det gick förvånansvärt lätt. Jag var noggrann med det trista förarbetet. Slipade och tvättade. Rutorna skrapades noga med rakblad, rengjordes sen med aceton, så målartvätt och sist fönsterputs. Sen målade jag hela rasket!


Nu fick det attityd! En piedestal åkte med i farten. Jag är riktigt nöjd. Jag vet att det inte är hållbart att måla på fönsterglas. Men hos mig blir det inget slitage och förresten...


Sidorna på skåpet som också är i glas målade jag vita, då för 13 år sen. Och de var fortfarande, efter två flyttar, perfekta. Så man kan måla glasrutor med vanlig målarfärg. Om man tar bort allt fett först.


Och samtidigt blev skåpet städat, sorterat och därmed blev det mer plats. Nu återstår det bara att vänta in rätt vardagsrum. På den fronten intet nytt.

Samtliga färger jag blandade var Fluggers Interior, helmatt.

Om några dagar börjar februari och ljusare blir det för varje dag. Hurra!

9 kommentarer:

Hélène sa...

Bonjour Eva-Mari,

Vous êtes courageuse et c'est sûr que la peinture sombre change complètement le style de votre armoire. Je ne sais pas si j'oserai faire la même chose !
Bon weekend

Kram Hélène

Anonym sa...

Det blev verkligen som ett helt nytt skåp! Och visst kan man måla fönsterglas. I synnerhet inomhus. Det slits ju ingenting.
Hoppas du får rätt vardagsrum snart! Eval8

lisashus sa...

Det blev ju verkligen ett lyft för skåpet och tänk, att man kan måla glaset också! Såååå snyggt!
Hoppas att du snart kan hitta ditt drömvardagsrum!
Grattis till ett fint skåp och så bra jobbat av dej!
Kram
Lisa

Vit Hortensia sa...

Vilken skillnad! Från romantiskt vitt med spets till självklar attityd!
Har inte tänkt på att det går att måla över glas och allt, men det är ju väldigt praktiskt och slutresultatet blir ju ett helt annat skåp. Nu fattas då bara det nya vardagsrummet!
Söndagskram till dig!
Birgitta

Villa Ryttarängen sa...

Sådär ja. Ett chokladfärgat skåp minsann. Jag är ju en obotlig romantiker så jag tycker att skåpet var snäppet finare innan. Men det är ju jag det. Kul att du är nöjd och gillar resultatet. Men det blev verkligen en förändring. Bra jobbat. Kraaam Pia

Rosor och ruiner sa...

Vilken förändring, ja tänk vad färg, och "lite" jobb kan göra! Snyggt, och bra jobbat! Och nu hoppas vi att skåpet hittar sitt vardagsrum inom den närmaste framtiden!! *håller tummarna*
Kram Gunilla

Mamma C sa...

Men så fint det blev och det fick verkligen lite mera attityd nu.
Nu är det bara vardagsrummet som saknas 😉.
Kram Carin

MirandaMaräng sa...

Blev verkligen ett helt nytt skåp. . .hade ingen aning om att man kan måla på glas med vanlig målarfärg! Kul med en egen nyans!
Ha en fin vecka!
Kram

Agneta Tellander sa...

Det blev ju helsnyggt! Du berättade ju tanken förra veckan.
Så roligt, ett nytt utseende. Muntrar alltid upp.👌 lämpligt så här i februari, ljusets återkomst🌿