20 februari 2023

Tvättstugerealism

 
För två år sen gick min lilla tvättmaskin ohjälpligt sönder och jag har tvättat i husets fina tvättstuga sen dess. Två maskiner, två tumlare, ett torkskåp, mangel, strykjärn, bräda, lakanssträckare... allt finns och fungerar. Om något skulle krångla så anmäler man och hyresvärden Kopparstaden åtgärdar problemet snabbt. Rent och snyggt, de allra flesta städar noga efter sig och jag har aldrig råkat ut för ett smutsigt golv eller ludd kvar i tumlarna när jag ska tvätta. Så någon ny egen tvättmaskin kommer jag inte att köpa.

Men.


Det finns en tant som tydligen alltid tvättar efter någon som slarvar. Tanten skriver nämligen lappar om hur ostädat det var när hon skulle tvätta. Gång på gång tejpar hon noggrant upp sin lapp på avlastningsbordet så alla ska se. Anonymt förstås. Och att det är samma tant ser man på handstilen. Hon måste ha ständig otur som kommer efter en slarvmaja varje gång hon tvättar! Eller är hon utrustad med vita silkesvantar?

Full i skratt knölade jag ihop och slängde lappen... innan jag kom på att dokumentera den. Stackars tant!

Oftast finns det skäl för alla ilskan tvättstugelappar. Men inte i vår tvättstuga. Jag har tvättat i dåligt skötta så jag har att jämföra med. Hej och hå vilka ilandsproblem det finns.

Nu ska jag gå ner och hänga in min rena tvätt i torkskåpet. Och sen städa noggrant efter mig! 

Här snöar det massor just nu. Perfekt till sportlovet tycker jag. Det ska vara snö på vintern och faktiskt är det februari än. Hoppas det får ligga kvar ett tag.

Kram på er!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det ser verkligen fint ut på bilden. Stackars tant, hon måste ha ett tråkigt liv.
Här ösregnar det idag, verkligen inte något sportlovsväder på mina breddgrader.
Hoppas din tvätt blir fin! Glad måndag! Eval8

Mamma C sa...

Hon kanske söker kontakt 🤔, men i så fall på ett dåligt sätt 😉.
Eller så är hon en som alltid finns i nästan varje trappuppgång när man bor i hyreshus.
När jag flyttade hemifrån så fanns det en sådan i det huset jag flyttade till. Det var inte bara tvättstugan hon klagade på, det var allt.
Kram Carin

Villa Ryttarängen sa...

Finns alltid någon som inte är nöjd med någonting. Kanske tanten skulle må bra av att få en kopp kaffe och en nybakad kaka i tvättstugan. Fast kanske tom. det skulle kanske bli fel. Kraaaam Pia

Rosor och ruiner sa...

Jag har också en fin tvättstuga här, som jag gärna utnyttjar trots att jag har en egen maskin också. Men så skönt ju att tvätta flera maskiner på en gång, hänga lakan och tumla, ja jag tycker det är toppen! Skönt att slippa ha tvätt hängande inne i bostaden!

Ja du såna där bittra människor finns nog överallt... Hon mår nog sämst av det själv skulle jag tro...

Kram Gunilla

MirandaMarang sa...

Ja tvättstugor har alltid varit en grogrund för "luddproblem" och arga lappar så lilla tanten är inte unik! Nu för tiden byggs husen helt utan tvättstugor...så det är skönt med egen!
Här vräker snön ner idag och jag är genomförkyld (igen)!
Ha det så bra!
Kram

Anonym sa...

Tvättstugan kan vara ett ämne till tjafs! Men visst blir man sur när grannen före inte gör rent efter sej, vi har däremot ett control system där man kan ge upplysning om slarv till styrelsen och dom kan då gå in i systemet och se vem som lämnat ostädat och i sådana fall kontakta vederbörande, upprepas det kan det bli påföljd! Typ avstängning eller något annat!

lisashus sa...

Visst är det härligt med en välutrustad tvättstuga! Det har jag här också, och jag har aldrig funderat på att skaffa egen, även om jag skulle kunna ha det här. Här är alltid lätt att få tider och för det mesta är det städat och fint. Någon enstaka gång är luddet kvar i tumlaren, men det är inget jag blir upprörd över.
Vilken "rolig" tant, som säkert noggrant går igenom och synar allt. Ja, man blir faktiskt full i skratt.
Såg att någon la ut en ganska rolig text, apropå detta med natoansökan och Turkiet: "Om turkarna verkligen ville göra svenskar förbannade skulle de tagit någon annans tvättid". Där går väl gränsen kanske! Ha-ha!
Ha en fin kväll!
Kram
Lisa