24 mars 2023

Lite tidigt kanske


Vad hände?

Påsklådan har inte varit nertagen från vinden på flera år. Nu hämtade jag den när jag var däruppe i ett annat ärende. Gläntade på locket och fick lust att plocka fram några av sakerna som inte varit framme på flera år.


Som de här söta påskkärringarna som en av döttrarna gjorde i första klass. Så gulliga där de står arm i arm. Tänk att de klarat sig så många år.

Och ägghönan fick plats på lilla kökshyllan. Den fick jag av min morbror en gång, också för länge sen. Förstår inte vart åren tagit vägen.

De små äggen brukar jag, i en eller annan form, däremot alltid ta fram till påsk. Har tyckt att det räckt, tillsammans med...

... riset med påskdunet i, eller tupporna som vi säger i Dalarna. Och några ägg här också. Tänk att Iris inte bryr sig ett dugg om fjädrarna. Eller äggen.

Mycket mer finns i lådan. Men det får nog ligga kvar. Tror jag. Har ni börjat pynta?

Må gott, alla!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag brukar inte påskpynta något särskilt. Så det har jag inte gjort nu heller. Tycker det är bättre att börja tidigt till påsk, än flera veckor innan jul! Trevlig helg! Eval8

lisashus sa...

Så du också har tittat i påsklådan! Samma här, men tar det också lite lugnt och pyntar ju inte med allt. Det fanns en tid när jag gjorde påskägg på löpande band, som ju skulle säljas på byns inredningsaffär, men det var då och nu finns den inte kvar.
Vilka söta påskkärringar och ägghönan hör ju till såklart.
Bra att inte Iris intresserar sej för fjädrarna.
Önskar dej en fin fredag och helg! (här ösregnar det)
Kram
Lisa

Hélène sa...

Bonjour Eva-Mari,

Vous pensez déjà à Pâques ! moi, je ne décore jamais la maison pour Pâques. Je ne sais pas pourquoi. Je sais que dans les pays de l'Est et peut être en Scandinavie aussi, Pâques est une fête très suivie.
Les petites poupées fabriquées par vos filles sont ravissantes et vous rappellent de bons souvenirs.
Ici, le printemps s'est installé avec un temps très changeant : pluie, soleil, vent, pluie, soleil, vent....

Je vous souhaite un bon weekend.

Mamma C sa...

Har inte så mycket påskpynt. Men det lilla jag har åkte fram i veckan hos oss.
Så söta påskkärringar.
Kram Carin

Villa Ryttarängen sa...

Så söta påskgummor. Jag har inte fått bort jullådorna från uterummet ännu dom ska få byta plats med påsklådan. Ingen ordning alls här. Kraaam Pia

HWIT BLOGG sa...

Jag gillar påsken! En färgglad högtid med mycket god mat :)
Så söta påskgummor också...
Kram från Titti

MirandaMaräng sa...

Åh. . .så charmiga kärringar från dina döttrars barndom!
Jag har också rotat runt i påsklådan och hittat både det ena och andra! Det piggar upp nu när kung Bore ångrat sig och återvänt!
Ha en fin vecka!
Kram