20 mars 2023

Vårdagjämning med Våreld


Vårdagjämning... så vackert ord! Idag är det den dagen. Jag googlade fram innebörden... Vårdagjämning är den tid på våren då jordens syd- och nordpol exponeras precis lika mycket mot solen. Vid den här tidpunkten står jorden helt rakt upp – syd- och nordpolen står helt lodrät mot varandra i jordens omloppsbana runt solen.

Så lämpligt då att jag skaffat en dubbel vit Våreld, Kalanchoe. Inte så eldfängd kanske men en tåligare blommande växt finns knappt. Har haft en och annan genom åren.


Köpte den istället för tulpaner som jag tycker har kortare hållbarhet för varje bukett jag köper. Tyckt att Kalanchoe varit en riktig tantblomma förut. Men nu har jag ändrat mig. Eller också är jag ännu mer tant nu. Vem vet?

Önskar er en fin ny vårdagsjämningsvecka.

5 kommentarer:

lisashus sa...

Ja, äntligen är det vårdagjämning! Vilken härlig tid vi har framför oss nu, men den lär dröja lite för det är fortfarande kallt och disigt och regnet hänger i luften här och ska visst så göra framöver. Men ljuset är det inget fel på! Sååå härligt! Din blomma är så fin och visst är den tacksam och såna vill man ju ha.
Önskar dej en fin vårdagjämning!
Kram
Lisa

Eva-Lotta sa...

Vårdagsjämning och vårblommor, kan det bli bättre?
Det regnar här idag, men mycket hellre regn än snö!
Ha en fin vår-måndag!

Barwitzki sa...

Vårjevndøgn ... takk... jeg så det opp på google også.
Ha en riktig fin dag og hele uke glede... og ja... vi nærmer oss herlig vårtid... mange hilsener til deg fra Viola

Hélène sa...

Bonjour Eva-Mari,

Je vous souhaite un très heureux printemps. Maintenant, les oiseaux chantent le matin avant que le jour se lève et le soir avant que la pénombre ne s'installe. C'est bon signe !

Kram
Hélène

Mamma C sa...

En söt blomma tycker jag, och hållbar med.
Kram Carin