29 mars 2023

Någon enskaka gång...


 ... önskar jag att jag hade en diskmaskin. Men bara ibland. Såhär såg det ut i morse, dagen efter kvällen före. Men det var det värt!

Trångt blir det hos mig när alla de mina kommer samtidigt. Åtta vid slagbordet, sex runt köksbordet. Har precis stolar och en långpall så det finns stjärterum åt alla. Hann inte ta några bilder på kökets gående bord. Gjorde en smörgåstårta med grillad kyckling och knaperstekt bacon. Den blev så god så till och med jag tog två bitar! Här finns receptet ifall ni är sugen på en smarrig smörgåstårta till påsk.

Jag hade bestämt att jag skulle ha ett bakvänt kalas, jo det var min födelsedag som firades, och förberett en paketöverraskning till alla gäster. Hade plockat fram småsaker från skåp och lådor, sånt som jag inte använder, eller anser att jag inte behöver. Överskott med andra ord. Använde påsar, kartonger och överblivet julpapper till inslagningen. Så numrerade jag alla paket från 1 till 15.

Mellan smörgåstårtan och kaffet fick alla dra en lapp med en siffra på. Bara det blev ju roligt. I tur och ordning fick gästerna gå fram och leta på sitt paket och öppna under allas glada tillrop. Så roligt det blev! Alla blev väl inte supernöjda men de tog med sig presenterna hem i alla fall. Och nu har jag skapat en ny tradition för redan den andra april kommer det att praktiseras på nästa kalas!

Jag hade avsagt mig presenter för egen del... men det var det ingen som brydde sig om.

Redan onsdag och snart april. Hej vad det går!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Smörgåstårtan hörs väldigt god. När vi inte haft diskmaskin har jag oftast diskat på kvällen innan jag lagt mig. Tycker det är så tråkigt att komma upp till en massa disk. Det brukar gå rätt fort, när man väl kommer igång.
Kul idé med presentleken! God onsdag! Eval8

Mamma C sa...

Grattis i efterskott.
Vilken trevlig och bra idé att göra lite bakvänt med presenterna.
Det receptet ska testas någon gång.
Ha en fin och bra dag.
Kram Carin

Anonym sa...

Grattis i efterskott. Kram 🤗 Anki

Rosor och ruiner sa...

Men Grattis i efterskott!!! ♥

Ja, det ser man att det varit fest, på första bilden, vad kul! Mindre roligt med disk förstås men det får man ju ta. Och vilken rolig idé med paket till gästerna istället, även om du nu också fick egna.
Trångt, det har jag med nuförtiden när man skall ha gäster, lite trist men vad gör man?

Kram och ha det gott!
Gunilla

Hélène sa...

Bonjour Eva-Mari et Joyeux Anniversaire 🎂💐avec un peu de retard !

Il semblerait que vous vous êtes bien amusée et que les invités sont repartis contents. Cela fait du bien d'avoir du monde à la maison mais en même temps, c'est fatiguant.

Bonne fin de semaine

Kram
Hélène

lisashus sa...

Grattis i efterskott!
Vilket trevligt kalas och jag känner igen diskbänken när man har haft gäster. Har inte heller diskmaskin, men just då kan jag kanske sakna en, men det är ju lite som meditation att diska och stå och minnas kalaset igen.
Vilken superbra idé med alla paketen och vilket bra sätt att bli av med saker man inte använder. Strålande!
Vilken supergod smörgåstårta - den ska jag prova! Tack för tipset!
Kram från Lisa som är nästan insnöad idag (igen)!

Villa Ryttarängen sa...

Är det fest så är det. Livet utan diskmaskin kan jag inte ens tänka mig. Grattis i efterskott då. Så rolig idé att ge bort saker i paket. Kraaam Pia