9 oktober 2023

Min lilla mörka hall


Nästan det första jag gjorde när jag flyttade hit var att sätta upp en ljusslinga i hallen. Den lyser både dag och natt och gör min annars mörka hall mer trivsam.

För att få plats med ett bord sågade en av mina snickare itu ett gammalt sängbord. Det är inte i vägen och jag har en vas med torkade strån som döljer ett rör som går upp från golvet och längs halva väggen. Man gör vad man kan för att trolla bort sånt man retar sig på. En bild på en trast lättar upp det hela. Och några böcker på hyllan under.

Strålande väder och krispig luft, temperaturen på två plus nu på morgonen. Dags att hösta balkongen och flytta pelargonerna ner i källaren för vintervila. Men först en promenad.

Må gott!

8 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Vilken bra idé att såga itu sängbordet. Snyggt blev det också. Ljusslingor kan man inte ha för många av när det blir mörkt halva dagarna. Kraaam Pia

Anonym sa...

Det ser mysigt ut! Du har verkligen bra idéer!
Glad måndag! Eval8

Mamma C sa...

Ser verkligen mysigt ut. Och vilken toppenidé att såga bordet mitt itu.
Kram Carin

Anonym sa...

Ja du är väl aldrig rådlös. Ha en fin dag och njut av hösten

Vit Hortensia sa...

Du är bra på det där med att trolla bort estetiskt icke tilltalande saker :-)....och en extra ljusslinga är så mysigt nu när höstmörkret börjar krypa närmare. Hoppas du fick en skön promenad! Det är ett helt underbart väder nu. Kramar till dig!
Birgitta

lisashus sa...

Din hall ser jättefin ut och en ljusslinga är ju toppen när den är mörk. Så har jag också gjort i min mörka hall.
Så fyndigt med bordet och så fint det blev!
Underbart höstväder ute nu och säkert fick du en härlig promenad. Har just klippt gräset - alldeles lagom temperatur att arbeta utomhus i. Vi har frost på nätterna och ganska kyliga dagar - såååå skönt!
Ha en fortsatt fin vecka1
Kram
Lisa

Hélène sa...

Bonjour Eva-Mari,

Vous ne cesserez de m'étonner ! Vous avez toujours des bonnes idées de décoration.
Passez une bonne journée d'automne (ici c'est encore presque le plein été : 26°C ! (grrrrrrr!!!)
Kram
Hélène

Rosor och ruiner sa...

Fint! Vad smart att såga ur för ett bord så där! Jag har ju ett par tråkiga rör i mitt kök nu, som jag funderar på vad jag skall göra med, det där var ju inte så dumt!
Kram Gunilla