17 augusti 2014

En gammal sliten vän


Emellanåt får min gamla slitna fårskinnsnalle komma ut från garderoben och lufta sig. Kanske var jag ett år när jag fick den av mormor och morfar? Ja, gammal är den hursomhelst... enögd dessutom. Men det gör detsamma, han är mig så kär.


För ett tag sen så möblerade jag om i sovrummet, nu har jag snurrat allt tillbaka till ursprunget igen. Hej och hå, det var ju bäst som det var, det märkte jag snart. Lite omändrat blev det ändå.


Fast de dimrosa kuddarna som jag tänk piffa upp med har inte blivit sydda än... om det nånsin blir? Jag är ju en så hopplöst ofärgad människa! De söta fjärilstavlorna är inramade kort från Lisas Hus, sängramen köpt på Blocket, här kan du läsa om det. Den gamla byrån som jag återigen satt som sängbord kommer från morfars föräldrahem och är en gammal mjölbyrå. Några nya möbler finns inte hos mig... när jag tänker efter så är nästan allt gammalt och slitet och återbrukat. Precis så som jag vill ha det!

Hoppas vi alla får en fin ny vecka!

16 kommentarer:

My kids' Mom sa...

Hej,

Vilken fin blogg! Jag hittade hit via en annan blogg och fastnade vid alla fina bilder och tankar. Och så läste jag att du bor i Dalarna. Kul jag är från Mora. Hoppas det är OK att jag tittar in här lite då och då.

Ha det så gott!

Mvh, Anneli

Meta sa...

Så söt den är din nalle. Härligt med gamla kära ting. Visst är det kul att prova nya turer i sina rum men ofta kommer man tillbaka till det som var. Återbruk det gillar jag med. Just nu håller jag på att fixa gamla fönster vi ska ha på uteplatsen. Alla säger varför köper du inte nya. Nej det gillar jag inte här på kolonin.
Önskar dig en skön söndagskväll
Kram Meta

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Gamla vänner skall man ej förakta utan vara rädd om.
Ha det gott
Birgitta

Lena sa...

Ditt sovrum ser verkligen vackert och rofyllt ut! Verkligen söt nalle.
Ha en fin söndagskväll!
Kram Lena

Huset bakom lindarna sa...

Så fint där på väggen med fjärilarna! Jag har dock fått köpa mina sländor som Lisa målat, ändå har de inte kommit upp på någon vägg ännu. Konstigt det där med att möblera om, att det oftast är bäst som man gör först!
Nallen är helt underbar, förstår att du älskar den!
Ha en fin vecka du också och tack för jättegullig kommentar hos mej!
Kram/Finas mammis

Villa Ryttarängen sa...

Du har så fint och trivsamt. Vilken söt nalle och tänk att du sparat den i alla år. Kraaam pia

Vardag och flärd sa...

Eva-Mari, du har det så trivsamt i ditt hem och allt du har är valt med omsorg och omtanke! Mysigt med din gamla nalle.
Ha en fin ny vecka!
Kramar Eva

Skaparglädje sa...

Mysigt du har det i ditt sovrum. och nallen får inte vara med i sängen utan sitta på en hård pinnstol. Jag har min gamla nalle kvar hos min mamma.
Kram!

Ezter sa...

Gillar din stil :) Min gamla nalle, Uno, han sitter på byrån i sovrummet :)

Blommiga Rutan sa...

Hej!
Så trivsamt , hemtrevligt och vackert du har det !
Fina nallen påminner mycket om min gamla nalle som sliten och lite trasig sitter i min bokhylla. Är så glad att ha den kvar.

Kram Anncathrine

Rosor och ruiner sa...

Men åh, vilken fin nalle du har, vad roligt det måste vara att ha kvar den! Och det ser ut som att du har varit rädd om den! Klart han skall få vara framme!

Kram Gunilla

lisashus sa...

Tänk, att du har din gamle vän kvar! Så fin och säkert många fina minnen med den!

Du har så fint i ditt sovrum, rofyllt och skönt och jag känner mej mycket hedrad som får hänga över din säng!
Kram
Lisa

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Neimen så kjempesøt den gammle fine bamsen din er , han må jo alltid få lov til å sitte fremme !!! Ommøblering ja , hmm ja det må til noen ganger , så gøy med litt forandring . Du har det jo kjempekoselig på soverommet ditt da med de fine møblene og koselige tingene dine ! Ønsker deg en fin dag ! Klem

A House With A View sa...

Vilken skatt med din nalle! Vad kul att ha den kvar, förstår att den betyder mkt för dig. Och den gör sig bra i ditt fina sovrum, du har många vackra möbler i din lägenhet, inrett med charm och personlighet. Jag har fått ärva en mängd ting som funnits i mina föräldrars gamla hus som sålts i sommar. Flera generation har bott i huset så det fanns många gamla saker som jag är så glad över att ha i min ägo :)

Kraaaaaaaam aka

Jord under naglarna sa...

Jag känner igen mig i detta att när man möblerar om så ändrar jag tillbaka till ursprunget igen inom kort. Nån grej kanske får vara lite annorlunda bara. :)

G:a Affären sa...

Så söt nalle och den betyder säkert mycket för dig, och jag ser att den blivit intensivt pussad under åren.
Så passande med den på den gamla pinnstolen också.

Jag känner igen det där med att möblera om för att sedan skjuta tillbaka allt på samma plats igen. Men man måste få pröva!
Så fina Lisas tavlor är inramade, så långt har jag inte kommit med dem.

När jag tänker efter så har jag endast en ny möbel i hela huset! Och jag är också nöjd med alla de gamla.

Kramar
Cia