25 juni 2015

Gräskrona


Efter att ha sett så många fina gräskronor som bloggvänner bundit, så gjorde jag en, fast jag tänkte hoppa över i år... tänkte att det var snudd på försent. Det är bättre att plocka grässorterna före midsommar när de är som spänstigast. Men när barnbarnet Ella kom häromdagen och hon ville pröva så band vi varsin, och hon, som bara är 11 år, hade det i fingrarna!


Vi plockade in några klövertuppor bland gräsen också som ger lite mer liv i kronan. Och så kunde jag inte låta bli att knyta i ett leksandsband i min förstås, de är ju min svaghet! Nu gäller det att hitta en bättre plats åt den, inte lätt när man har betongtak och de krokar man har sitter såklart helt fel.

Nu ska jag strax till tandhygienisten och ta bort tandsten, inte det roligaste man kan företa sig. Men jag tröstar mig med att Ernst sommarprogram börjar ikväll... hurra! Och så längtar jag till lördagens släktträff...

Ha en fin torsdag och härlig helg!

15 kommentarer:

Helena sa...

Så fin din krona blev! Och snyggt med bandet till. Jag hade också tänkt göra en krona för första gången efter ha sett andras kronor... men än har det inte blivit av. Och nu är det så luftfuktighet att jag avvaktar. Här uppe i norr är det nog inte försent så jag hoppas att jag kan göra en om några dagar. Jag ser att flera skriver att det snart är försent. Hur vet jag när det är försent att binda en krona? Ser jag det på gräset?

lisashus sa...

Åh, då fin den blev med bandet och "klövertupporna"! Det märks att du gjort det tidigare och barnbarnet har ju att brås på! Vilken kul samvaro dessutom! Det är alltid så givande att göra saker tillsammans.

Tandhygienisten låter väl inget vidare, men det blir ju fint sen....och Ernst ser jag också fram emot!
Tusen tack för fina, uppmuntrande kommentarer hos mej!
Kramar
LIsa

Ezter sa...

Kul att dela intresse med barnbarnet! Klart ni var tvungna att prova då!
Släktträff är kul, hoppas vädret blir bra!

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Ojj så fiiin den ble da , virkelig vakker !!! Du er flink altså ! Er det bare gress i den ringen øverst ? Jeg elsker jo alle slags kroner og traskroner , men problemet er jo den ringen øverst hva man skal bruke der liksom . Kos deg på slektstreffet til lørdag da ! Klem PS ! Joo det er jo så gøy å være litt kreativ sammen med barnebarna da og du er jo råflink . Klem

Rosor och ruiner sa...

Ja, just det, Ernst i kväll, det måste man ju se! Vacker gräskrona du gjort, det är pyssligt kan jag tänka!

Kram Gunilla

Villa Ryttarängen sa...

vad fin den blev. Nej det där med betong och krokar är inte roligt, inte tandhygienisten heller. Kraaaam Pia

Kulturtanten och Lilla gummann sa...

Finfin gräskrona!!! Jag längtar också till Ernsts program ikväll.../Lilla gummann

Eleonora sa...

Å så fint det blev. Den lilla flickan måste vara överlycklig att ha fått lära sig den här konsten.
Kram till dig
Eleonora

Vardag och flärd sa...

Tittar just nu på Ernst, kul.
Gräskronan är så fin, den ska du inte skämmas över! Jag började knyta i midsommarhelgen men hade alldeles för tunt gräs så jag tröttnade, det blev liksom inget.
Ha det nu så trevligt på släktträffen och en fin helg för övrigt också!
Kramar Eva

Lena sa...

Åh, så vacker krona!!!
Missade ju Ernst, eftersom jag hade gäster i orangeriet...
Ha en skön helg!
Kram Lena

G:a Affären sa...

Härligt att Ella ville lära sig och mysigt att tillsammans få binda gräskronor. Din blev extra fin med leksandsband tycker jag.
Jag har en ny tandhygienist och tycker hon är så bra, skönt för jag öppnar inte gärna munnen för vem som helst.
Släktträff låter roligt, är det dottern med bergsmansgården? Ja jag vet att dessa "slaggostar" är svåra att få tag på, helt perfekt och vackert som husgrund.
Nu har jag sett första avsnittet av sommartorpet och det kändes inspirerande, ännu ett vackert ställe och från Bergslagen!

Kram på dig!
Cia

Black Iris sa...

Vilken jättefin krona ni fick till. Jag blir riktigt sugen på att försöka själv..

Kram Maidi

Snäckskalsdalen. sa...

Så fin kransen blev! Och med lite klöver i blev det extra fint men finast var väl ändå bandet! Och tänk att en 11 åring kan göra sånt också! Duktig tjej!
Hoppas det gick bra hos tandhygienisten!!!
Kramar Agneta

Meta sa...

Det var en fin krans du gjort. Så duktig du är, Har önskat att jag kommit mig för att göra en jag med men tycker det ser så svårt ut så jag drar mig.
Ha det gott på söndagen
Kram meta

Emma Thun sa...

Vad fint! Aldrig sett förut, men nu blev jag sugen att testa själv:)