16 maj 2016

Jag borrar in näsan...


... i min favoritpelargon och hoppas att den kommer att bli lika fin som under tidigare år. Det är en gammal lokal sort som sedan några år har återupptagits och drivits fram av Torsångs handelsträdgård. Visserligen doftar den inte mer än vanliga pelargoner men jag kan inte låta bli att pussa lite på den! Och jag vet... jag har berättat om mina Torsångspelargoner tidigare.


Så här såg den ut i oktober 2013 efter sommaren på balkongen! Väl värd att pussa på alltså...


Snart får den flytta ut på balkongen igen efter ett mellanspel i köket tillsammans med övriga balkongblommor. Sommarvädret försvann ju från ena dan till en annan och jag vågade inte ha dem ute. Nu verkar det bli lite stabilare och kanske mer normala majtemperaturer.

Regnet som dragit fram under ett par dar har verkligen behövts. Naturen är sådär fräscht grön att det nästan gör ont i ögonen. Nu önskar vi oss en skön majvecka... utan nattfrost tack!

Må gott!

Ps. Jag har inte lyckats övervintra mina fina exemplar. Men min kusin från Torsång brukar komma med en ny till mig... tack igen för årets, kära kusin Vitamin!

15 kommentarer:

Merja sa...

Fin pelargon! Kul med gamla sorter. Fint med vänner som hjälper till!
Mina pelargoner börjar flytta ut allt eftersom.Även en och en annan Mårbacka som är från dig:)
Ha det gott!

Villa Ryttarängen sa...

Fina pelargoner det där. Gillar ju rosa jag. Ja regnet behövdes verkligen. Det var så torrt så det dammade i våra rabatter. Ha en bra måndag,. Kraaam Pia

Ezter sa...

Ja, värmen försvann visst. Här har det regnat i natt. Men hur det blir idag vet jag inte, rätt molnigt, men inte jättemörka moln.

Erikslundsliv sa...

Så underbar pelargon! Jag har ingen Torsångpelargon men jag blir då sugen på en nu. Tur att jag har nära till Torsång då...
Ha en fin vecka i vår gröna sal vi har ute nu!
Kram, Ann

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Ojj den var jammen flott !Sånn skal jeg se etter . Jeg sa ikke bare at du så snill ut , men PEN også ! :) Jeg holder på å planter ut bittesmå Valmuer og saker og håper inderlig at frosten ikke kommer igjen. Oliventreet satt jeg ut i går , har du satt ut ditt ? God 2.Pinsedag til deg ! Jeg vet ikke helt om dere har dette som helligdag i Sverige men ....Vanskelig å vite får butikkene har oppe hele tiden her. Klem

Eleonora sa...

Jag var ju ute vid Torsångs underbara blomsterängar när jag var i Falun under loppisdagarna. Familjen handlade en hel del till sin trädgård och jag hade gärna velat ta med mig massor med fina blommor hem, men det var ju inte så lämpligt eftersom jag åkte tåg denna gången.

Lyckliga du som har detta underbara ställa att kunna gå och vraka emellan.

Kram till dig och hoppas veckan blir bra

Meta sa...

Den är verkligen söt och fin.Jag har lyckats i år att få den att övervintra. Nu har jag även några skott planterade i en lerkorg hoppas de blir stora och fin.Min dotter fick ett skott förra året av mig. i år har hon tagit 7 st och alla har överlevt, hon trodde det var en Mårbacka hon hade skott av hihi.
Önskar dig sköna dagar igen efter höstrusket.
ha det gott
Kram Meta

Rosor och ruiner sa...

Sånt tål att berättas om igen! Jättefint exemplar, förstår att du pussar lite extra på den!
Här försvann också sommaren, och regnet kom, äntligen! Passade på att springa ut och göda gräsmattan, bäst att passa på!

Kram Gunilla

Vardag och flärd sa...

Pelargonen är så vacker och du har skrivit om den några gånger. Tur att du fick en ny i år! Jag har också flyttat in mina pelargoner, de gillar ju inte kyla och blåst. Förra sommaren var ingen bra pelargonsommar men i år är mina så fina så jag vårdar dem efter alla konstens regler för att de ska fortsätta vara frodiga och ge vacker blomning.
Ha en fin vecka, vännen!
Kramar Eva

Lena sa...

Ljuvlig pelargon! Verkligen rikblommande!
Må så gott!
Kram Lena

Blommiga Rutan sa...

Fantastiskt fin pelargon! Känner igen att du visat den förut, har lagt namnet på minnet ifall jag kommer till trakterna någon vacker dag.
Ja, regnet var verkligen välbehövligt här också. men, nu är det lite väl kallt här, handskar och tjock jacka på i morse så alla pelargoner har fått flytta in igen, här också.
Bilden på liljekonvaljerna är från förra året, de blommar inte ännu, inte här i trakten i varje fall.

Önskar en skön vecka till dig
Kram Anncathrine

Snäckskalsdalen. sa...

Det är den, i bloggvärlden, berömda Pelargonium Torsangii, eller nåt sånt! Den är fantastiskt vacker. Både färgen, blommorna och växtsättet, förstår att du är förtjust, för det blev jag också!
Nu kommer det snart vildvinsskott!
Kramar

House and Garden by Bia sa...

Så fin Pelargon !...jaa värmen försvann idag har vi mulet och
regn är på väg till oss i några dagar. Men idag ska vi ut och fixa till
grunden till växthuset innan regnet kommer...
Kram bia

MårsArt sa...

Men himmel och plättar! Vilken blomprakt! Vad har du vattnat den pelargonen med? Nu håller vi tummarna för att ditt nya exemplar klarar sig. Och, dalasymboler och mönster... Åhh, vad jag tycker om allt som har anknytning till Dalarna.
Jag lovar att höra av mig till dig om jag åker uppåt. När det än blir. Det skulle vara så roligt att träffa dig.
Kram
Agneta

Jord under naglarna sa...

Vilken underbaring! Och så många blommor!