4 augusti 2016

Guldkantsfika


Ibland bakar jag bullar. Inte ofta, lusten måste finnas. I går morse fanns den så jag skyndade mig innan den försvann. Jag hade till och med jäst hemma.


Onsdagsfikat blev lite extra festligt. Mina vänner vill gärna dricka ur mina Mon Amie-koppar så jag dukade med dem.


Jag är så glad att jag redan under tidigt 60-tal (kanske rent av sent 50-tal?) valde att börja samla på just Mon Amie. Och tänk, när jag flyttade till mitt första egna hem och packade upp kartongen med de noggrant silkespappersinslagna delarna, visade det sig att jag hade 16 koppar, fat och assietter! Av dem har jag slagit sönder en kopp och ett fat. Men fortfarande kan jag duka till många!

 Och de pinfärska bullarna blev väl godkända.

Tack för alla rara kommentarer och mejl jag får! De sätter verkligen guldkant på tillvaron. Önskar att jag kunde bjuda er alla på en nybakad bulle och en kopp kaffe ur min fina servis!

14 kommentarer:

MårsArt sa...

Så vacker bild! Synd att det är så långt, annars skulle jag gärna ha kommit på torsdagsfika. Jag tycker att jag känner igen porslinet, Mon Amie, eller... Det samlar jag på.
Kram
Agneta

Christina Mari sa...

Mmm,så deilige bilder.
- Nyt dagen.
Klem Christina

Villa Ryttarängen sa...

Så himla fint porslin. Såg att de finns nytillverkat nu i inredningsbutikerna. Mugg tex. Ja nybakade buller är inte fy skam. Fast jag ska inge ha. Kraaam Pia

Meta sa...

Vem vet jag kanske dyker upp någon dag. Åkte åxå hem till lägenheten för att baka bullar idag, jag blir lite trött på köpebröd liksom.
Kopparna är så fina. förstår att väninnan valde dom.
bra gjort att du inte slagit sönder fler undrar om jag klarat det. hihi.
Du såg att jag ändrat kanske. ibland blir det lite snurr när man skriver och bilden blev fel..
Ha nu fler glada dagar
Kram Meta

Ezter sa...

Åh, så gott det ser ut! Hade gärna fikat med dig :)

Isas Trädgård sa...

Åhh så vacker Mon Amie är - måste vara en fröjd att dricka kaffe ur så vackra koppar !
Nu har jag läst din fina kortroman. Maken fick köpa båda tidningarna då det är så svårt att skilja på dom. Så roligt att se bild på dig tidningen också - ser redan fram mot nästa nummer och utvecklingen om det blir "napp". Spännande !
Ha det så gott kära bloggvän !
Kram/Isa
PS. Det blev ju "napp" för mig för 14 år sedan och livet ändrades totalt !DS

Vardag och flärd sa...

Mon Amie är en vacker servis som står sig genom tiderna! Trevlig med nybakat för dina vänner! Jag har nästan alltid lust att baka men under sommaren finns inte tiden, det blir bakat när hösten kommer.
Ha det fint!
Kramar Eva

Maggan sa...

Så goda bullarna ser ut och så vackert porslin.Det är allt en rikedom när man får plocka fram det gamla vackra porslinet när man har gäster på besök.Hälsningar /Margareta

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Smart å begynne tidlig å spare på det fine serviset ja , det er jo kjempefint ! Bollene ser smaskens gode ut ,nam ! Ja tenk , vi kommer alle sammen hihi. God kveld til deg ! Klem

Mycket annat & lite betong sa...

Mon Ami-porslinet är så fint!
Min mamma har både kaffe-och tekopparna. Och min dotter har köpt kökshandduk, tepåse och servetter i samma mönster till henne.
Så roligt med din kortroman! Grattis!

Kram Agneta

lisashus sa...

Försöker läsa ifatt lite här och ser att du bakat ljuvliga bullar! Det som bara blev en tanke hos mej har du verkligen gjort. Åh, vilket härligt kaffebord och vilken lycka att ha så vackert porslin! Säkert en fröjd att dricka ur de kopparna! En härlig helg önskar jag dej! Kram
Lisa

lisashus sa...

Försöker läsa ifatt lite här och ser att du bakat ljuvliga bullar! Det som bara blev en tanke hos mej har du verkligen gjort. Åh, vilket härligt kaffebord och vilken lycka att ha så vackert porslin! Säkert en fröjd att dricka ur de kopparna! En härlig helg önskar jag dej! Kram
Lisa

Unknown sa...

Så gott det såg ut! Och stort grattis till din novell, jag kom över tidningen igår och läste den - spännande! Ska bli kul att läsa del 2!! :-)

Kraam Therese

Eleonora sa...

Dom här kaffekopparna är så fina och vackra - vilken lycka att ha så många! Bullarna ser så goda ut och jag blir väldigt sugen på att få smaka. Dina väninnor måste ha blivit lyckliga att få smaka dem.

Nu har jag läst om Lisbeth och väntar med spänning på nästa nummer.
Såg att du måste möblera om för att du köpt en ny stor TV. Knasigt är det ju men TV måste man ju ha (och helst en stor) så det är bara att göra plats för den.

Sommaren har varit fin för mig men kanske i varmaste laget. Jag har blivit något slö, och det där med att gå ut och gå har inte lockat så väldigt mycket. Tar nog igen det framöver, för nu verkar det bli svalare och skönare.

Allt gott till dig. Hoppas vi kan ses i september, då jag troligen kommer upp för att hälsa på fam.

Kram från
Eleonora