1 november 2016

Skrivarvrå i dunkelt novemberljus


Hemkommen efter några härligt soliga dagar på landet, i sällskap med Sibbe hund men tyvärr utan kamera, så är jag så sugen på att sitta i min skrivarvrå igen. Här trivs jag och när jag skriver blir jag innesluten i en bubbla och glömmer tid och rum.

Jag är så tacksam över att jag har möjlighet att bestämma helt själv hur jag vill tillbringa min dag. Inga betungande måsten. Jag har förmånen att välja, minsann inte alla förunnat. Arg och ledsen för de ofattbara orättvisorna i världen. Men ändå... att känna tacksamhet är viktigt för mig. Att se det lilla, att ta vara på tiden man har...

Idag hade jag tänkt visa soffhörnan med mina nya vinterkuddar men ljuset inne idag är som synes inte fotovänligt för fem öre. Det får vänta tills en annan dag.


För ett tag sen så byggde jag, med viss hjälp ska sägas, en rejäl arbetsbänk i sovrummet. Så bra att ha mer yta att bre ut sig på. Nu kan också symaskinen stå framme vilket är skönt för den väger ett ton att lyfta och dessutom behöver jag inte ockupera köksbordet som jag fått göra tidigare.

November har inletts och den känns i år inte så lång, om tre veckor är det första advent. En av mina bästa tider! Än har jag inte sett till någon snö men den kanske kommer?

Må gott mina vänner!

8 kommentarer:

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Å så deilig med så stor og fin arbeidsbenk , til ymse slag ! På nyheterna sto det at i Dalarna har det kommet masse snø , men det er kanskje lenger opp for deg ? Du da er nok dette , den maten , det samme som vi kaller kålruletter . Vi tar en skje farse og pakker inn i et kålblad , ned i kjelen og koker det og lager saus til. Veldig godt ! Ønsker deg en fin dag ! Klem

Ezter sa...

Så bra det blev! Särskilt ljust är det inte, men snön vill jag inte ha på länge än!

Meta sa...

Så härligt mysig den första bilden där förstår jag att du fastnar. Bra att ha både skrivplats och syplats så där, man gör det ju inte samtidigt så om det dammar gör det inget.Har man maskinen framme är det mycket lättare att det blir lite gjort.
Ha nu en bra vecka trotts varning för snö och rusk
(de har ju lurats förr)
Kram Meta

Vardag och flärd sa...

Är lite nyfiken på vad du skriver nu men det får vi väl se så småningom. Bra att du har gjort en arbetsplats, symaskinen vill man ju ha tillgänglig när andan och lusten faller på.
Tacksamhet är fint och vi har mycket att vara tacksamma för - se livet från den ljusa sidan!
Ha de fint i november!
Kramar Eva

House and Garden by Bia sa...

Så fin arbetsvrå du har gjort, jättemysigt !
Och visst får man vara tacksam...känns tungt just nu för mej med två sjuka föräldrar...i morgon ska vi flytta pappa till ett permanent äldre boende, tyvärr orkar mamma inte sköta om honom efter hans tre strokes. Hon är så pass dålig själv...så tacksamhet över att man får vara frisk, är a och o för mej.
Hoppas allt är bra med dej ;)
Kram bia

lisashus sa...

Vilken härlig skrivarplats du har, mitt bland grönskande tapet! Det låter så härligt och det borde ju vara perfekt nu när det är mörkt och ruggigt!
Väntar med spännning på det du skriver! Åh så nyfiken jag blir!
Önskar dej sköna skrivarstunder!
Kramar
Lisa

Lena sa...

Vilken mysig o bra arbetshörna! Perfekt nu när vädret inte inbjuder till så mycket uteaktiviteter.
Må så gott i snöblasket!
Kram Lena

Blommiga Rutan sa...

Åhhhh, vad jag tycker om din rubrik; Skrivarvrå i dunkelt novemberljus...
Så fint. Ja, fint har du det också vid din skrivplats, och skönt att inte behöva hålla på och lyfta den tunga symaskinen.

Kram Anncathrine