13 november 2016

Som sammet för själen

                                                                                                                                                  Bild från nätet

Musik är viktig i de flesta former, jag är allätare och kan lätt förälska mig i olika artisters framförande. Jag har många favoriter. Så länge jag minns har jag fascinerats av stråkinstrument. Kanske då mest violin och cello. Stråkmusik rätt framförd är som sammet för själen.

Därför passade jag på när Dalarnas Orkesterförening uppförde Beethovens femte symfoni, den så kallade Ödessymfonin i ett fullsatt Kristinehallen i lördags. Och jag fick mitt lystmäte uppfyllt! Än är hjärnan sammetsfylld av Beethovens Symfoni nr 5 i c-moll och av Violinkonsert i d-dur med gästsolisten, violinisten Anja Röhn. Så fantastiskt!

Jag hann precis hem till Så mycket bättre, en helt annan form av njutbar musik, så mycket gott och olika det finns att lyssna till! Intressant att höra hur de tolkar varandras låtar och samtidigt få en inblick i de artisters liv som vi kanske inte visste så mycket om.

Om jag fick önska mig nånting, förutom att kunna spela violin eller cello, då skulle jag önska att det blir så klart på himlen att fullmånen, den så kallade supermånen, syns i morgon den 14:de november. Oavsett tänder jag ett ljus för far som gick bort den dagen för ofattbara 27 är sen.

Ha det gott därute alla vänner!

9 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Ja tänk om man kunde spela fiol. Härligt att gå på konsert. Kraaam Pia

Ezter sa...

Sjunga skulle jag däremot vilja kunna!

Erikslundsliv sa...

Det vore verkligen roligt att behärska ett instrument till fullo men jag får nöja mig med att sjunga med min kör. Vi har konsert i Gustafs kyrka den 4 december så nu övas det för fullt!
Så mycket bättre är också mitt favoritprogram, jättebra!
Ha en skön söndag!
Kram, Ann

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Så bra ! Cello og fiolin er jeg så glad i også synes at det er så nydelig . Den yngste sønnen min gikk på musikkskolen å lærte å spille fiolin da han var liten og det var så fint å kunne sitte ute på gangen å høre at han spilte der inne og en annen spilte piano i et annet rom , herlig stemmning. 27 år siden du mistet faren din , det er mange år med savn . Klem til deg <3

Vardag och flärd sa...

Musik är verkligen gott för själen! Jag missade Så mycket bättre för vi var bortbjudna på middag, men det var också trevligt.
Tittade efter supermånen ikväll men det är alldeles för mycket moln, hoppas det blir klarare imorgon. Dessvärre tycker jag inte om fullmånen, jag kan inte sova!
Ha en fin ny vecka!
Kramar Eva

Meta sa...

Musik är både uppiggande och lugnande så det är viktigt i livet. Fiol älskar jag, önskade att jag kunde spela det.
Ha det nu så gott i början på veckan
Kram Meta

House and Garden by Bia sa...

Jag gillar musik...av alla de slag ;)...musik blir man glad av !
Och sammet ja´...det skriver jag också om i mitt senaste inlägg, men av ett
annat slag ;))...hoppas du har det bra !
Kram bia

lisashus sa...

Åh, så härligt du har haft det! Tänk om flera kunde lyssna oftare på akustisk musik och upptäcks hur mycket det ger.
Själv har jag ju haft musik som yrke och varit med om fantastiska musikaliska möten som man knappt kan tro när man tänker på det.
Hoppas att du fortsätter och njuter av november och hittar guldkornen i tillvaron! Kramar
Lisa

Margareta sa...

Så vackert det låter när du beskriver musiken du lyssnat på.Säkert bra för både kropp och själ.
Hoppas du fick se den stora månen.Här sågs den på kvällen.Den var störst vid 20-tiden,sen blev den som vanligt. När jag var uppe på natten ,var det dimma,men väldigt ljust.
Så fin den notbladsvimpel är.Jag blir förstås sugen på att göra nåt liknande.Jag har härmat dig förr.Roligt att få inspiration av varandra.
Idag hat vi gråväder,med regn.Rimfrost och snö är ett minne blott. Men regnet behövs mer än väl.
Ha det gott i novemberveckan!

Kram Margareta