3 februari 2017

Att våga knuffa bort Jante från axeln

Det är inte lätt att framhäva sig själv. Speciellt inte för en duktig flicka född på 40-talet. Du ska inte tro att du är nåt! Förhäv dig inte! Håll dig i bakgrunden! Det går aldrig! Var nöjd med det du har!

Jag har kommit till en punkt när jag tränat mig att tro på mig själv. Jag kan. Som jag tidigare skrev... mina vingar bär. Jag är någon... alldeles av mig själv har jag gjort nåt jag är stolt över. Jag kan!

Kanske är det åldern? För nog blir man klokare med åren, lär sig tycka om sig själv. Får större insikt om livet och det viktiga... att leva här och nu.

Jag vågade göra det som bara jag kunde, jag knuffade en jättestor Jante från axeln och för säkerhets skull trampade jag ner honom i gruset också. Visst pep han och spjärnade emot. Men nu är han borta!

Och vet du... kan jag så kan du. Vad det än månde vara.


Nu kan man köpa Livet efter Mats i vår lokala Akademibokhandel här i Falun också! Så himla kul! Och genom bloggen så klart. Läs mer här.

Ha en särdeles härlig februarihelg!

16 kommentarer:

Lena sa...

Tack!!! Boken har kommit och jag ser fram emot att läsa den.
Jante är en obehaglig figur, som jag sparkat iväg många gånger! Tror det är lättare med åren för nu är det sällan han dyker upp ;)
Trevlig helg!
Kram Lena

Eva-Lotta sa...

Han dyker inte upp här så ofta längre...

Mycket annat & lite betong sa...

Han är här...ska försöka knuffa...
Så roligt med din bok och vilken vacker framsida! Du är verkligen duktig som både skrivit och givit ut boken själv.
Tack för din kommentar, snart känns det nog roligare igen.
Vi har ett nytt litet barnbarn att se fram emot.

Kram Agneta

MirandaMaräng sa...

Feelgood är böcker med värme, humor och känsla. Något som gör läsaren glad. . .
och "Livet efter Mats" innehåller verkligen alla dessa kriterier!
Stor Kram från Miranda

Erikslundsliv sa...

Härligt att du knuffat bort Jante! Det är inte lätt, men verkligen välbehövligt många gånger.
Så kul att du får sälja många böcker, jag är så innerligt glad för din skull. Sträck på dig och Jante han är ju redan bortknuffad, så bra!
Trevlig helg, Eva-Mari!
Kramar från Ann

Isas Trädgård sa...

Jag sträckläste boken under förra helgen när jag var utslagen - man ville verkligen veta hur det skulle gå för Anja och jag blev så inspirerad av hennes sätt att ta sig an saker och när jag skall rensa här hemma skall jag tänka på henne och slänga utan nostalgi.
Är så glad för din skull och du är så värd all framgång med boken (som inspirerar mig !) !!
Ha det så gott !
Kram/Isa

HWIT BLOGG sa...

Härligt! Ja det gäller att få den där otäckingen från axlarna, han brukar sitta väldigt fast och säkert många gånger tyvärr...
Lycka till med ALLT, det är du så värd!!
Varm kram från Titti

Vardag och flärd sa...

Jante är jobbig och jag känner ofta av honom eftersom jag jobbar i ett "manligt" yrke, det är inte mina kollegor utan främst de äldre kunderna som gör att han griper tag.
Eva-Mari, jag beundrar dig på många sätt, du har ett eget liv, du gör det du tycker om och du har skrivit två böcker! Bra gjort av en "äldre" kvinna!
Nu har jag läst ut din bok och jag grät på slutet bara för att den var så fin. Det som var genomgående i boken var blommor, vänskap, familj och kärlek. Och det är så jag lärt känna dig också, du är fin. Ser fram emot din nästa bok.
Ha en riktigt fin helg, vännen!
Kramar Eva

Meta sa...

Det är nog en av det svåraste saker vi bär med oss.Tar man lite i taget så till slut har man övervunnit det.det är en befrielse att få säga att jag är bra och jag kan.
Ha det nu gott i helgen
Kram Meta

lisashus sa...

Så jätteglad för din skull och som utomstående är det alltid svårt att förstå att Jante kan ha något att säja till om. Härligt att du känner så här och med all rätt förstås! All fortsatt lycka med din fina bok och jag ser redan fram emot nästa. Denna bok lästes ut i ett huj! Åh, så bra du är!
Lördagskramar från
Lisa

lisashus sa...

Så jätteglad för din skull och som utomstående är det alltid svårt att förstå att Jante kan ha något att säja till om. Härligt att du känner så här och med all rätt förstås! All fortsatt lycka med din fina bok och jag ser redan fram emot nästa. Denna bok lästes ut i ett huj! Åh, så bra du är!
Lördagskramar från
Lisa

House and Garden by Bia sa...

Klart man ska tro på sig själv !! och vad roligt att du får sälja din bok
på bokhandeln !!
Lycka till med den !!
Trevlig helg !
Bia

Margareta sa...

Jag beundrar dig verkligen. Du är så bra på olika vis.Du inger hopp.Jag är så glad för mitt exemplar av boken. Jag har sparat läsningen lite,bara för att jag vill inte den ska ta slut..
Fortsätt att skriva!!

Ha en fortsatt härlig helg!
Kram Margareta

Anonym sa...

Tack för boken den kom igår!!
Elisabeth i Hunnebostrand

Vform sa...

Bra Eva-Mari! Du är duktig du!
I vår ålder (!) borde vi kommit så långt att det vi gör tycker vi om ... och kan!
Trevligt att din bok säljer bra, och hoppas du säljer massor!
Ha en fin fortsättning på februari!
Kram Vivan

Jörgen sa...

Jante är ett ortsnamn, inte en figur...