4 oktober 2017

Den sista blomman


Den allra sista blomman från balkongen hamnade här. Lika viktig som på köksbordet är väl en kvist eller blomma på kanten till handfatet? Tycker jag!

Tack för i år alla pelargonior, jordrevor, million bells, snöflingor, nävor, nepetor, timjan, lejongapsrankor. Nästa år tänker jag byta ut er mot sånt som går att äta. Det är tanken just nu. Jag vet... jag hinner ändra mig. Både en och två gånger. Nu är det bara en växt som fortfarande är grön och fin... min älskade klematis Summer snow. Hoppas den överlever balkongvintern som den gjorde i år. För den vill jag ha kvar!

Jag har fått frågor om var jag köpt tyget till de randiga gardinerna jag visat i ett tidigare inlägg. Det är köpt på Jotex, färgen är gråbeige/vit och kvalitén och priset är superbra!

Ha en fortsatt fin vecka!

7 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Då håller jag tummarna för överlevnad!

annika sa...

Det är en bra idè om att odla vackra ätbara växter. Tänker bl.a på bönor som är dekorativa. Finns nog massor av sån't. Blev peppad nu😀
Kram annika

Meta sa...

Brukar åxå ha blommor på toa(hemma) det gör en glad på morgonen.
Härlig matta i förra inlägget det är tur man har mycket färg på hösten för det där vädret kan man ju inte skryta med.
Ha det gott
Kram Meta

lisashus sa...

Alltid lite speciellt med de sista blommorna. Vemodigt och de är ju så extra blommiga när de måste slängas. Men allt har ju sin tid och nu kan du längta och planera inför nästa blomsäsong. Jag kan verkligen rekommendera den lilla Murgrönsviolen som älskar att växa i långa revor om man planterar om den. Jag är jättesugen på din Summer snow. Åh, så fin den är! Hoppas att din klarar vintern. Kylan kryper på och endast 7+ ikväll när jag åkte från stan. Glad att jag tagit in torpväxterna nu.
Kram
Lisa

Vardag och flärd sa...

Visst är det trevligt med en liten blomma på tvättstället!
Mina blommor slänger jag inte förrän frosten tar den men pelargonerna tar jag in och sparar. Det är en god idé att odla ätbart på balkongen men jag tror nog att du kommer att ha några blommor där också.
Gillar mattan i förra inlägger, så varma och sköna färger när hösten är här.
Hoppas du få en trivsam helg!
Kramar Eva

Erikslundsliv sa...

Visst är det fint med en liten blomma på handfatet! Där passar den så bra och ger guldkant på besöket.
Det är ingen dum idé att odla ätbara grödor, tål att tänkas på...
Trevlig helg!
Kram, Ann

Unknown sa...

It is a good idea to cultivate beautiful edible plants. Thinking of beans that are decorative. there are plenty of that. was pepping now

ดูหนัง