7 februari 2018

Vintervackert i stan


Parken som gränsar till huset där jag bor, kallas numera Kristineparken. Förr hette den Läroverksparken. Här går jag gärna genom både vinter och sommar. Där framme lyser Kristinegymnasiet i solen.


Läroverket som byggdes i mitten av 1800-talet övervakas av en frusen Johan Olof Wallin. Han var skald och kanske mest känd som psalmförfattare. Många av oss har nog börjat dagen med att sjunga "Din klara sol går åter opp" vid morgonsamlingen i småskolan... i alla fall jag. Det tänker jag på när jag går förbi.


Och nu är jag hemma och kan inte låta bli att fota det vackra trädet på min gård. Trädet som får ett sånt tätt lövverk så man kan stå under det när det regnar utan att bli blöt.

Jag såg ju filmen Euphoria häromkvällen. En stark film med fantastiska skådespelare. Jag kan sammanfatta den som ett vackert och romantiskt tankeväckande drama. Värd varenda krona tycker jag... som är ett fan av Alicia Vikander.

Må gott alla vänner och tack för de fina orden om "Jag är Nora" som trillar in!

6 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Så fint väder! Förstår att du gillar att gå i den parken :) Jag får göra slag i saken och beställa Nora, visste inte om du ansett den som beställd eller inte, därför jag väntat ett tag!

Vardag och flärd sa...

Även om jag inte gillar snö och kyla måste jag hålla med om att det är vackert när solen skiner. I söndags var jag ute 2,5 timme i solsken och ingen blåst och det var så skönt, lite kyla på kinderna och man känner sig friskare.
Nu har vi bara 4 grader kallt och det är alldeles tillräckligt för det vill ju alltid blåsa här.
Ha en fortsatt fin vecka!
Kramar Eva

lisashus sa...

Vilken vacker omgivning du har, med både park och gammal skola! Sådant som förhöjer miljön. Alltid vacker med en park, där man kan följa årstidsskiftningarna. Ja, J.O.Wallin var ju en flitig psalmdiktare. Det finns många som man minns från tiden då man var tvungen att lära sej verserna utantill.
Åh, vilket vackert litet träd, och så tätt!
Vilka vackra vinterdagar vi har haft. Jag tror dock att det är lite tillbakagång, i alla fall hos oss, där temperaturen stiger nu. Jag hoppas få behålla vintern litet till och gärna lite sol.

Ha en fortsatt skön vecka!
kramar
Lisa

MirandaMaräng sa...

Härligt träd du har på din gård. . .som är såååå tät!
Här har vi också fått snö (snöar idag) och är -6 grader. . . .men det får gärna vara för min del. . . lääängtar till våren!!!
Såg att "Euphoria" fått blandad kritik. . .men den är nog sevärd när Alicia är med! Tycker som du
att hon är väldigt bra!
Ha en fin dag!
Kram

House and Garden by Bia sa...

Ja det är verkligen vackert ute nu...kommer inte ihåg sen det senast var så här mycket snö en vinter !...men tyvärr så kommer väl våren sent...
Men än så länge är det vinter !!
Ha en fin helg !
Kram

Lena sa...

Så vackert med snö och sol! Roligt att läsa din recension av Euphoria. Måste iväg och se den! Tack, din vackra bok har anlänt! Ser fram emot att läsa den!
Kram Lena