26 februari 2018

Falukorv med stort F


Det finns falukorv... och så finns det falukorv. Om man en enda gång har smakat riktig falukorv så vet man skillnaden!


Nu vet jag inte om Melkers Fäbod Falukorv finns i hela landet, men jösses vad jag önskar det. Även Melkers har en mängd olika varianter på sin korv men det är Fäbod Falukorv som smakar som den gjorde förr. Kostar lite mer men är så mycket godare.


Och så har den snöret från rökningen kvar, bara det! Om nån tror att det här är ett sponsrat inlägg så tror ni fel. Jag bara önskar att ni en gång fick smaka på riktig Falukorv... från Falun. Hoppas ni hittar den i er affär.


Fäbod Falukorv innehåller 73% fläsk och nötkött! Behövs heller inget i pannan när man steker den för den innehåller 22% fett. Ska det smaka så ska det vara rätt proportioner! Ni steker väl i riktig stekpanna av gjutjärn? Jag har helt slutat tillaga mat i teflonbelagda kastruller och pannor. Jag försöker att plastbanta också. Om alla drar sitt lilla strå till stacken och tänker efter så bidrar det till vår jords återhämtning.


En som struntar i var äkta falukorv kommer ifrån är Iris. Hon kan konsten att koppla av hon!

Önskar er alla en fin vecka, sportlov hos oss just nu.

7 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Den falukorven har jag aldrig sett. Heller ingen falukorv som nästan liknar prickig korv. De säger att Ernst wienerkorv ska vara så god, kanske han har falukorvockså. Jag har inte sett den heller.
Iris ser ut att trivas hos dig :)

Eva-Lotta sa...

Fick just Nettoreklam. Vad är däri om inte Melkers falukorv!? Dock är Fäbodsvarianten. Är det lönt att smaka den ändå?

Erikslundsliv sa...

Falukorv är ju så gott ibland, och är det något jag längtar efter när jag varit utomlands ett par veckor på semester så är det just falukorv och makaroner. Mmmm
Iris är en så fin katt och att mysa är ju katter experter på. Vi borde lära oss att koppla av vi människor också!
Ha en fin vecka!
Kram, Ann

Vardag och flärd sa...

Måste nog erkänna att jag har nog aldrig smakat äkta falukorv men om tillfälle bjuds så ...
Gjutjärnspannor använder jag, teflon är förbjudet i mitt hem! Vi måste alla försöka göra vad vi kan för miljön och kommande generationer.
Iris ser ut att ha funnit sig gott hos dig!

Ha en fortsatt bra vintervecka!
Kramar Eva

Lena sa...

Ja, korv ska man välja med omsorg! Det finns mycket skräp på marknaden. Fäbod falukorven har jag inte sett här - måste undersökas!! Gjutjärn är det absolut bästa och min järngryta använder jag till det mesta!
Lilla söta Iris! Hon ser verkligen ut att trivas!
Ha det gott!
Kram Lena

lisashus sa...

Så härligt med saker som är vad de SKA vara, som denna Falu-korv! Klart att den ska vara helt äkta just där den kommer ifrån! Den verkar ju helt igenom genuin. Sånt gillas! Äter man kött, så ska det ju vara BRA grejer, som här!

Jo, jag kan tro att din nya kompis är med på noterna! Hon verkar ju ha funnit sin plats här i livet! Åh, så roligt! Vilken gosekisse!

Kramar
Lisa

Rosor och ruiner sa...

Härliga Iris, vad trygg hon verkar redan, härligt!!
Den korven såg inte dum ut, tror inte vi har den här i våra affärer... Brukar köpa Scans Deli falukorv, den innehåller mer kött, men jag vet inte om det är "rätt proportioner" förstås...

Kram och ha det så mysigt med Iris!
Gunilla